Αρχική Επικαιρότητα O μεγάλος «πολέμαρχος» Κυριάκος Μητσοτάκης

O μεγάλος «πολέμαρχος» Κυριάκος Μητσοτάκης

0
newscenter.gr
Dodekanisos

Ο Carlos Latuff, ο παγκοσμίου φήμης σκιτσογράφος, σχολιάζει μέσα από τις σελίδες του newscenter.gr, κάθε εβδομάδα, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Ποιος είναι

Ο Carlos Henrique Latuff, είναι Βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος. Γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το έργο του πραγματεύεται θέματα όπως οι αντιθέσεις του δυτικού πολιτισμού, ο αντικαπιταλισμός, οι πόλεμοι και οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ. Έχει καταφέρει μέσα από τα συγκλονιστικά σκίτσα του, να αποτυπώσει με τον πιο διαδραστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Τα γεγονότα στην Συρία αλλά και την υποκρισία των ΜΜΕ. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία μέσα ενημέρωσης. Όπως η Le Monde Diplomatique και το αμερικανικό περιοδικό Μad. Ενώ τα αιχμηρά σκίτσα του έχουν απασχολήσει το BBC. Καθώς το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και το σύνολο σχεδόν των ειδησεογραφικών πρακτορείων του πλανήτη. Σήμερα ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το σκίτσο του αυτή την εβδομάδα απεικονίζει (κεντρική φωτογραφία) τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος του. Ειδικότερα, ενώ όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ο κ. Μητσοτάκης πλατσουρίζει σε μία θάλασσα, παίζοντας με φρεγάτες και μαχητικά rafale. Την ίδια στιγμή, ο σκιτσογράφος τον απεικονίζει ανέμελο να αδιαφορεί για τους κατοίκους της Εύβοιας και γενικότερα της Ελλάδας. Οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται η μία πίσω από την άλλη. 

Τα rafale, οι φρεγάτες και οι… γραβάτες

«Ο κ. Μητσοτάκης γελάει. Γιατί νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι η περιουσία της οικογένειάς του. Και πάει και ψωνίζει φρεγάτες και rafale σα να ψωνίζει γραβάτες σε ένα πολυκατάστημα», είχε τονίσει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments