Αρχική Videos “Ο μαζικός εμβολιασμός θα πρέπει να τελειώσει”, λέει Άγγλος καθηγητής!

“Ο μαζικός εμβολιασμός θα πρέπει να τελειώσει”, λέει Άγγλος καθηγητής!

0
Dodekanisos

Ο κορωνοϊός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας ενδημικός ιός παρόμοιος με την γρίπη, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ειδικής ομάδας εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου Clive Dix. O ίδιος πρόσθεσε πως μετά τις αναμνηστικές δόσεις, οι υπουργοί θα πρέπει να τερματίσουν τον μαζικό εμβολιασμό. Ο Dix ζητάει μια σημαντική επανεξέταση της στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου για τον κορωνοϊό, αντιστρέφοντας ουσιαστικά την προσέγγιση των τελευταίων δύο ετών και επιστρέφοντας σε μια «νέα κανονικότητα “. «Ο μαζικός εμβολιασμός με βάση τον πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει τώρα να τελειώσει».


Οι παρατηρήσεις του Dix σχετικά με τον τερματισμό του μαζικού εμβολιασμού έρχονται καθώς η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έκρινε ότι οι τέταρτες δόσεις δεν χρειάζονταν επί του παρόντος, επειδή οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που είχαν λάβει αναμνηστικά εξακολουθούσαν να προστατεύονται καλά από την Omicron.
Και η η καθηγήτρια Eleanor Riley, καθηγήτρια ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αναφέρθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, τονίζοντας τα εξής:
«Μια τέταρτη δόση ή ένα δεύτερο ενισχυτικό του υπάρχοντος εμβολίου πιθανότατα δεν πρόκειται να επιτύχει πολλά. Τα στοιχεία είναι ότι η ανοσία έναντι σοβαρών ασθενειών είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας. Η μόνη δικαιολογία για να κάνουμε ένα δεύτερο αναμνηστικό για την πλειοψηφία του πληθυσμού θα ήταν εάν βλέπαμε σαφείς ενδείξεις ότι άνθρωποι, πέντε ή έξι μήνες μετά την αναμνηστική τους, καταλήγουν στο νοσοκομείο με σοβαρό Covid».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments