Αρχική Αθλητικά νέα Ο Μάξι Λόπεζ έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του σε ηλικία 37...

Ο Μάξι Λόπεζ έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του σε ηλικία 37 ετών

0
Ο Μάξι Λόπεζ και ο Μάουρο Ικάρντι.
Dodekanisos

Σε ηλικία 37 ετών ο Μάξι Λόπεζ με ανάρτησή του στο Instagram ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση. 

«Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε να εκπληρώσω το όνειρό μου. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι…». Με αυτή την πρόταση συνόδευσε το συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο Μάξι Λόπεζ. Στο βίντεο ο Λόπεζ συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές του από το ποδόσφαιρο. Μόλις ολοκληρωθεί το μονοετές συμβόλαιό του με την Σαμπενεντετέζε της Serie C στην Ιταλία θα ρίξει τίτλους τέλους. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maxi Lopez (@officialmaxilopez)

Η καριέρα του άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς το 1997 όταν εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ. Όταν μεταγράφηκε στη Μπαρσελόνα το νερό φάνηκε πως είχε μπει στο αυλάκι. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη.

Πολλοί θα αναρωτιέστε πως κατέληξε στα 37 του να κολλάει τα τελευταία ένσημα στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας. Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Ο Αργεντινός επιθετικός κάποτε γνώρισε μία γυναίκα. Την Γουάντα Νάρα. Η οποία τον ώθησε σε σκοτεινά μονοπάτια. Με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Από την Ρίβερ στην Μπαρσελόνα

Αύγουστος του 2001. Ο Λόπεζ ήταν μόλις 17 ετών όταν προέβη στο ντεμπούτο του με την φανέλα των «εκατομμυριούχων». Οι καλές εμφανίσεις του και το απαράμιλλο ταλέντο του δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Μπαρσελόνα. Έπειτα από 70 ματς και 16 γκολ το 2005 μετακόμισε στη Βαρκελώνη αντί 6,2 εκατ. ευρώ. 

Ο Μάξι Λόπεζ με τον Λιονέλ Μέσσι. Φωτογραφία: MARCA

Στην Μπαρσελόνα συνάντησε τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι. Κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα, κύπελλο και το Champions League το 2006. Οι καριέρες τους όμως στους «μπλαουγκράνα» ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο Μέσι έλαμπε σε κάθε ματς, την ώρα που ο Λόπεζ δεν «χωρούσε» στο ρόστερ. Έπειτα από μόλις 19 αγώνες και δύο γκολ, έφυγε δανεικός στην Μαγιόρκα. 

Η Μαγιόρκα, η ΦΚ Μόσχας και η Γκρέμιο

Στην Μαγιόρκα σκόραρε τρία γκολ σε 25 συμμετοχές και επέστρεψε στην Μπάρσα μόνο, για να πωληθεί (δύο εκατ. ευρώ) στην ΦΚ Μόσχας. Μόνο που ο Ρωσικός σύλλογος δεν υπάρχει πια (διαλύθηκε το 2011). Το 2009 ακολούθησε η Γκρέμιο όπου τα πήγε αρκετά καλά (41/17 γκολ). 

Ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά την Σικελία 

Ιανουάριος του 2010. Την ώρα που έπαιρνε μεταγραφή για την Κατάνια, ο Λόπεζ ήταν ήδη από το 2008 παντρεμένος με την Γουάντα Νάρα. Την ίδια στιγμή η Νάρα ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί. 

Φωτογραφία από τον γάμο του Μάξι Λόπεζ με την Γουάντα Νάρα. Πηγή φωτογραφίας: newsylist

Στην Κατάνια ο Αργεντινός άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του. Λατρεύτηκε και λάτρεψε την Κατάνια και την Σικελία. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον την Μίλαν. Και τον Γενάρη του 2012 πήγε δανεικός στην ομάδα του Μιλάνου. Όμως δεν κατόρθωσε να καθιερωθεί. 

Το κεφάλαιο Γουάντα Νάρα – Μάουρο Ικάρντι

Το επόμενο βήμα της καριέρας του ήταν η Σαμπντόρια. Παράλληλα στον σύλλογο της Γένοβας έπαιζε ο Μάουρο Ικάρντι. Με τον οποίο ο Λόπεζ διατηρούσε στενή φιλία. Όταν ο δανεισμός του Λόπεζ στην Σαμπντόρια έγινε κανονική μεταγραφή, η Γουάντα Νάρα και εκείνος δεν τα πήγαιναν καλά. Η Νάρα έριχνε ευθείες βολές στον σύντροφό της πως συστηματικά την απατούσε. Ότι έκανε άστατη ζωή. Εκείνος δεν αποδεχόταν τίποτα. Σύμφωνα με το Sportbible, πριν χωρίσει με τον Λόπεζ, η Γουάντα Νάρα είχε παράλληλη ερωτική σχέση και με τους δυο ποδοσφαιριστές.

Η Γουάντα Νάρα, ο Μάξι Λόπεζ και ο Μάουρο Ικάρντι σε διακοπές. Φωτογραφία: protothema

Παρόλα αυτά η ίδια δεν το παραδέχθηκε ποτέ. Όμως, η συνάντηση Λόπεζ – Ικάρντι όταν πια ο πρώτος ήταν στην Τορίνο και ο δεύτερος αγωνιζόταν στην Ίντερ, στο ξακουστό «Γουάντα Ντέρμπι», έμεινε στην ιστορία για την άρνηση του Λόπεζ να σφίξει το χέρι του Ικάρντι! 

«Ήμουν φίλος του ζευγαριού (Νάρα-Λόπεζ) και όλα έγιναν πολιτισμένα και φυσιολογικά. Εκείνη χώρισε, κρατήσαμε επαφή και ύστερα ξεκίνησε η σχέση μας. Την ερωτεύτηκα, μπορείτε να με κρίνετε ελεύθερα γι`αυτό, αλλά εκείνος (Λόπεζ) ποτέ δεν ήταν φίλος μου, ήμασταν συνάδελφοι, τίποτα παραπάνω», είχε δηλώσει στο Goal.com, ο Ικάρντι.

Δύο εκ διαμέτρου εντελώς αντίθετες πορείες 

Τα «απόνερα» του σκανδάλου οδήγησαν σε χωρισμό τους Λόπεζ-Νάρα. Λίγους μήνες μετά το διαζύγιό τους Ικάρντι και Νάρα παντρεύτηκαν. Πλέον έχουν και δύο παιδιά. Ο Ικάρντι έκανε μάνατζερ του την Νάρα και την σήμερον ημέρα αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν. 

Η Γουάντα Νάρα και ο Μάουρο Ικάρντι. Φωτογραφία: butfootballclub

Στον αντίποδα ο Μάξι Λόπεζ ξεσπάθωσε αρκετές φορές κατά του Ικάρντι και της Νάρα με αποτέλεσμα να παραμερίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του. «Δεν συγχωρώ τον Ικάρντι, απλά τον ευχαριστώ που πήρε μακριά μου την Νάρα», είχε πει. 

Έγινε πάλι «γυρολόγος» των γηπέδων. Από την Σαμπντόρια στην Κιέβο. Μετά στην Τορίνο και έπειτα στην Ουντινέζε. Πιο μετά έπαιξε στην Βάσκο Ντα Γκάμα και εν συνέχεια στην Κροτόνε. Φτάσαμε στο σήμερα και στην Σαμπενεντετέζε της Serie C. 

Ο Μάξι Λόπεζ με την φανέλα της Σαμπενεντετέζε Κάλτσιο.

Στο ύστατο φινάλε του ο Λόπεζ σε 477 επίσημες εμφανίσεις πέτυχε 124 γκολ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία αξιοσημείωτη καριέρα. Την οποία σίγουρα θα μπορούσε να είχε απογειώσει ο Μάξι Λόπεζ. Όλη αυτή η ιστορία με την Γουάντα Νάρα αλλοτρίωσε τον χαρακτήρα του. Αυτή ήταν η μοίρα του θα πει κάποιος. Κατά την δική μου εκτίμηση -αν υπάρχει μοίρα- όποια κι αν, στο τέλος εμείς την ορίζουμε…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments