Αρχική Αθλητικά νέα Ο Ματ Ντάρμπισιρ συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα

Ο Ματ Ντάρμπισιρ συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα [vids]

0
Dodekanisos

Στα 35 του χρόνια ο Ματ Ντάρμπισιρ συνεχίζει να αγωνίζεται σε καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας. 

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Κύπρου, η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε 2-1 την Ομόνοια Λευκωσίας. Ο Ματ Ντάρμπισιρ… άνοιξε λογαριασμό και επίσημα για την ΑΕΚ με το νικητήριο γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Ομόνοια. Το γκολ του 35χρονου Άγγλου επιθετικού στο 74ο λεπτό χάρισε τη νίκη με 2-1 στους «κιτρινοπράσινους».

Σεβάστηκε την πρώην ομάδα του

Μάλιστα, ο Ντάρμπισιρ δεν πανηγύρισε το γκολ, θέλοντας έτσι να δείξει τον σεβασμό του προς την πρώην ομάδα του, την Ομόνοια. Δεν είναι, άλλωστε, λίγα αυτά που πέτυχε στην τετραετία που αγωνίστηκε με την «πράσινη» φανέλα. Σε 118 αγώνες σκόραρε 66 γκολ και αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2016-2017 & 2017-2018).

Την περσινή χρονιά, ο Άγγλος επιθετικός αγωνίστηκε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μακάρθουρ. Φυσικά στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να «τορπιλίζει» τις αντίπαλες εστίες. Σε 24 εμφανίσεις πέτυχε 14 τέρματα. Στην ΑΕΚ ο Ντάρμπισιρ ήρθε ως ελεύθερος και στην Κύπρο όλοι λένε «φτου μην τον (ΜΑΤ)ιάσουμε… τώρα που άρχισε να σκοράρει».

Το ξεχωριστό κεφάλαιο Ελλάδα με την φανέλα του Ολυμπιακού

Τέλος, δεν είναι καθόλου περιττό να αναφέρουμε πως ο Ντάρμπισιρ που μάγεψε και στην Ελλάδα με την φανέλα του Ολυμπιακού, αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή υπόδειγμα. Ο Άγγλος επιθετικός, μπορεί να αγωνίστηκε για λίγο διάστημα, όμως αγαπήθηκε και «δέθηκε» με τον σύλλογο και το «ερυθρόλευκο» κοινό. Φυσικά σημαντικό ρόλο σε αυτή την σχέση έπαιξαν τα κρίσιμα γκολ του απέναντι στην ΑΕΚ στον  τελικό κυπέλλου του 2009. Καθώς και κόντρα στον Παναθηναϊκό το 2010 (χρονιά του νταμπλ των «πρασίνων»), αλλά και στον ΠΑΟΚ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments