Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου O Μασάδο έκανε τη διαφορά

O Μασάδο έκανε τη διαφορά

0
rodiakos omonoia
Dodekanisos

Του Φώτη Αντωνά

Στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΔ βρέθηκαν αντιμέτωποι οι ουραγοί Ροδιακός και Ομόνοια Γενναδίου, διεκδικώντας τους πρώτους τους βαθμούς. Οι παίκτες του Ροδιακού το πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά η εμπειρία των παικτών της Ομόνοιας μίλησε ώστε να φύγουν με το πολύτιμο τρίποντο.
Μέχρι το 15′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και προχωρούσαν σε οργανωμένες επιθέσεις, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αντεπιθέσεις χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Οι φάσεις ουσιαστικά ξεκίνησαν στο 16′ λεπτό όταν ο Καρασσάβας έβγαλε τη σέντρα στο Machado ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κνιφάτι που απόκρουσε. Στο 20′ η ομάδα του Γεννάδιου βγήκε στην αντεπίθεση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Machado ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο έδωσε πάσα στο Κρητικό, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 24′ ο Ροδιακός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με μία σέντρα του Κολοβού η οποία «βρήκε» τον Ε. Παπανικολάου, αυτός σούταρε αλλά ο Νικήτας απόκρουσε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ομόνοια βγήκε στην αντεπίθεση, η μπάλα έφθασε και πάλι στον Machado που δεν δίστασε να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας όμως να περάσει ελαφρώς δίπλα από το δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 29′ πάλι η Ομόνοια στο προσκήνιο και πάλι με τον Machado που ήτανε μέσα σε κάθε φάση, έβγαλε τη σέντρα από δέξια, «βρήκε» το κεφάλι του Ανανιάδη αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για μία ακόμα φορά, καταλήγοντας λίγα μέτρα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (στο 34′), ο Κρητικός έβγαλε άλλη μία σέντρα για τον Machado αυτός έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά άουτ (αυτή τη φορά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι). Ίδια κατάληξη είχαν και οι δύο τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου με πρωταγωνιστές πάλι τους φιλοξενούμενους. Στο 37′ ο Machado μπήκε στη μεγάλη περιοχή έδωσε πάσα πίσω στον Κλημανίτη που βρισκόταν έξω από τα καρέ του Κνιφάτι αλλά για ακόμα μία φορά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 38′ ο Κουνουπιώτης έβγαλε μία βαθιά μπαλιά που βρήκε τον Ανανιάδη στην αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής του Ροδιακού. Αυτός κατάφερε να περάσει ανάμεσα σε δύο, έδωσε πάσα στον Machado που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά ήτανε μονόλογος για του φιλοξενούμενος με την ομάδα του Ροδιακού να παίζει με αντεπιθέσεις. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο κεφάτος Machado έκανε ένα σουτ από αριστερά στα όρια της μεγάλης περιοχής του Ροδιακού αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Η δικαίωση ήρθε στο 51′ για την Ομόνοια με τον Machado να βγάζει τη σέντρα. Η μπάλα έφθασε στον τον Πιζημόλα (που μπήκε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου), αυτός έδωσε πάσα στον Ανανιάδη και στη συνέχεια ο τελευταίος έκανε το σουτ κοντά στο σημείο του πέναλτι νικώντας τον Κνιφάτι και γράφοντας έτσι το 0-1. Στο 64΄ο Machado έκανε άλλο ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 68′ ο Πιζημόλας έχασε διπλή ευκαιρία βρισκόμενος τετ α τετ με τον Κνιφάτι. Στο πρώτο σουτ απόκρουσε ο τερματοφύλακας και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό μετά (στο 69′), ο Machado σε μία ατομική προσπάθεια πέρασε δύο παίκτες από την αριστερή πλευρά του γηπέδου, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ και έγραψε το 0-2. Με τη λήξη του αγώνα ο πρωταγωνιστής του αγώνα Machado προσπάθησε να μπει για άλλη μία φορά στη μεγάλη περιοχή αλλά ανατράπηκε από τον Κνιφάτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 0-3 στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή μεριά του τέρματος του γκολκίπερ.
Καλύτεροι των γηπεδούχων ο Κολωβός και ο Ε. Παπανικολάου. Κορυφαίος της Ομόνοιας ο Machado. Άρεσαν επίσης και οι Κουνουπιώτης (όσο έπαιξε) και Ανανιάδης.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Στέργος Γιακουμάκης (Θ. Ορφανός, Τάσσης).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Κνιφάτι, Τσιμπιδάκης, Κλαψής (85′ Τσαγκαράκης), Τσακίρης, Καραμπέτσος, Χαλκιάς, Κολωβός (80′ Βαράββας), Χρυσοχός, Παπανικολάου Ε. Παπανικολάου Κ. (72′ Τσιτσίλας), Λουλης
ΟΜΟΝΟΙΑ: Νικήτας, Χατζηκώστας Κ., Χατζηκώστας Κ., Κρητικός, (45′ Πιζημόλας Σ.), Πιζημόλας Σ., Καρασάββας, Μπαϊράμης, Κουνουπιώτης (66′ Πιζημόλας Α.), Κλημαντής (72′ Πιζημόλας Ι.), Machado, Ανανιάδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments