Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ο Μαραθώνιος Ρόδου με… «τα μάτια» του Τελμησσού

Ο Μαραθώνιος Ρόδου με… «τα μάτια» του Τελμησσού

0
Dodekanisos

«Στον σμαραγδένιο νησί του ήλιου την μοναδική και πανέμορφη Ρόδο συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά φίλοι και μέλη του Τελμησσού, στο διεθνή Μαραθώνιο δρόμο, καθώς και στον Ημιμαραθώνιο και στα 5χλμ. Σε μια διοργάνωση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους Μαραθώνιους δρόμους του εξωτερικού. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου γίνεται για 4η χρονιά και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, καθώς και από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσων και την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και των τοπικών Φορέων.

Με εκκίνηση την κεντρική πλατεία Δημαρχείου σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα απόλαυσαν οι δρομείς και τον Μαραθώνιο δρόμο και τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, αλλά και τους μικρότερους αγώνες των 5 και 10 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση ήταν άψογη από όλους τους τομείς. Η φιλοξενία, ο εθελοντισμός, η τροφοδοσία των αθλητών καθ όλη τη διαδρομή ο τερματισμός, οι παροχές, η ευγένεια όλων το διοργανωτών κάνουν ξεχωριστό τον Μαραθώνιο της Ρόδου, και φυσικά, οι ατελείωτες ομορφιές του μυθικού νησιού. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα όλων των μελών και φίλων του Τελμησσού από την πρώτη ημέρα της εκδρομής και ιδιαίτερα του Βλάση Καραβασίλη γνωρίζοντας την Ρόδο και την γειτονική Σύμη από μικρό παιδί, αλλά και ιδιαίτερα λόγω της καταγωγής των προγόνων του από την γειτονική Μικρά Ασία, την Μάκρη Μ.Ασίαςτην αρχαία Τελμησσό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ρόδο. Φυσικά δεν θα έλειπε από την εκδρομή και η επίσκεψη μας στην πανέμορφη Σύμη και στην επιβλητική μονή του Αρχάγγελου Πανορμίτη Σύμης, που βρίσκεται στον πανέμορφο και γραφικό όρμο με τα κατά γαλανά νερά.

Συνδυάζοντας την συμμετοχή μας στους αγώνες του Μαραθωνίου της Ρόδου και την όμορφη εκδρομή μας αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και τερματίσαντες συναθλητές μας και φίλους μέλη του Τελμησσού, που για άλλη μια φορά έκαναν τον σύλλογο μας υπερήφανο.Πολλά πολλά συγχαρητήρια στους Γιάννη Μόσχο που έτρεξε μέσα σε μια εβδομάδα δυο Μαραθώνιους δρόμους έναν στην Θεσσαλονίκη τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Μαραθώνιο της Ρόδου, μπράβο Γιάννη! Στον Πανταζή Βασταρδή, στον Γιάννη Λάμπουρα, στον Κωνσταντίνο Στάθη, στην Εύα Βασιλακοπούλου που ήταν και η δεύτερη νικήτρια του Μαραθωνίου δρόμου στην γενική, στην Ρένα Μαυρίκου που συμμετείχε, αλλά δυστυχώς λόγο τραυματισμών δεν κατάφερε να τερματίσει στον Μαραθώνιο δρόμο και στον Βλάση Καραβασίλη που κατέλαβε με πολύ δυσκολία λόγο κοιλιακών προβλημάτων από τα πρώτα χιλιόμετρα την τέταρτη θέση στην γενική.

Ο Μαραθώνιος δρόμος είναι απρόβλεπτος και δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί, αλλά σημασία έχει πάντα η συμμετοχή και φυσικά ο τερματισμός. Άξιοι φυσικά πολλών συγχαρητηρίων και οι συναθλητές και φίλοι μας που έτρεξαν και στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, στους Σοφία Αρσενοπουλου που έλαβε και την δεύτερη θέση στην κατηγορία της, Φυρίγο Γιάννη, που έλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία του, στον Παναγιώτη Αιβαλιωτη, στον Στέλιο Σαφρα, και στον Γιώργο Σκεντζο. Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια και στους συναθλητές και φίλους του Τελμησσου που έτρεξαν και στον αγώνα των 5χλμ, στον Κατσούλη Δημήτρη, στην Δέσποινα Ψάλη, στην Ευαγγέλια Σερέτη, στην Αργυρό Βαζάνα, στην Ευτυχία Σερέτη και στους γονείς του ΒλάσηΚαραβασίλη, Βασίλη και Ευαγγελία που έτρεξαν τα 5χλμ.

Μετά το πέρας των απονομών στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Ρόδου ο Τελμησσός ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές διοργανωτές προσφέροντας αναμνηστικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Δρόμου και Αντιπεριφεριάρχηκα. Μαριέτα Παπαβασιλείου, καθώς και στην ψυχή και υπεύθυνη την Οργανωτικής Επιτροπής κα. Ελένη Αδαμάκη και φυσικά στον οικοδεσπότη της Ρόδου τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Ο Τελμησσός διατηρεί αδελφικές σχέσεις με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Ρόδου καθώς και με τον Δήμο Ρόδου και στηρίζουν και θα στηρίζουν κάθε χρόνο την διοργάνωση του Μαραθωνίου δρόμου. Ευχόμενοι την επόμενη χρονιά στον Μαραθώνιο της Ρόδου να συνδυαστεί και μια διήμερη εκδρομή στην Μάκρη Μ.Ασίας στον Τελμησσό. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανακοινώθηκε για το 2018 και θα γίνει στις 29 Απριλίου 2018. Το σίγουρο είναι πως θα είμαστε για άλλη μια φορά εκεί!».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments