Αρχική Αθλητικά νέα Ο Μαντσίνι και το επιτελείο του «ξόρκισαν» την κατάρα του «Wembley»!

Ο Μαντσίνι και το επιτελείο του «ξόρκισαν» την κατάρα του «Wembley»!

0
Πηγή: Roberto Mancini
Dodekanisos

Η Ιταλία αποτελεί την νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς νίκησε  στον τελικό του EURO την Αγγλία μέσα στο «Wembley». Ένα γήπεδο που από χθες έπαψε να στοιχειώνει τον Μαντσίνι και το τεχνικό επιτελείο των «ατζούρι».

Μάιος του 1992. Το στάδιο του «Wembley» έχει «βάλει» τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί τις δύο φιναλίστ του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Μπαρσελόνα εναντίον Σαμπντόρια. Με το σκορ κολλημένο στο 0-0 το ματς πήγε στην παράταση.

 
Το γκολ του Κούμαν στο 1:00 και μετά.

Στο 112’ ένα γκολ – «οβίδα» από φάουλ του νυν τεχνικού της Μπάρσα Ρόναλντ Κούμαν «χάρισε» το πρώτο από τα πέντε Champions League της Μπάρσα. Οι Ρομπέρτο Μαντσίνι, Τζιανλούκα Βιάλι, Φάουστο Σαλσάνο (και μαζί τους οι Τζούλιο Νουτσιάρι, Αλμπερίγκο Εβάνι) ήταν μέλη της Σαμπντόρια που ηττήθηκε από την Μπαρσελόνα.

Πηγή φωτογραφίας: El Sombrero

29 χρόνια μετά στο ίδιο γήπεδο όλοι τους ως μέλη του τεχνικού επιτελείου της Ιταλίας πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου EURO της Ιταλίας. Του πρώτου μετά το μακρινό 1968!

Η αγκαλιά του Μαντσίνι-Βιάλι μετά το σφύριγμα της λήξης στον τελικό. Πηγή: eurosport.com

Ο Μαντσίνι ανέλαβε την Ιταλία τον Μάιο του 2018. Τρία χρόνια μετά η Ιταλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και μετράει αισίως 34 ματς αήττητη!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments