Αρχική Videos O Μακρόν συλλαμβάνει τους υπεύθυνους για τις αφίσες που τον δείχνουν σαν...

O Μακρόν συλλαμβάνει τους υπεύθυνους για τις αφίσες που τον δείχνουν σαν …Χίτλερ!

0

Οι αρχές στη γαλλική πόλη της Αβινιόν ξεκίνησαν έρευνα μετά την εμφάνιση αφισών που παρομοιάζουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον Αδόλφο Χίτλερ στους δρόμους, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης, Φλοράνς Γκαλτιέ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης δύο μηνών και πρόστιμο 7.500 ευρώ (8.110 δολάρια) για «υποκίνηση εξέγερσης» και πρόστιμο 12.000 ευρώ για προσβολή του προέδρου.

Περίπου 30 αφίσες κατά του Μακρόν επικολλημένες σε διαφημιστικές πινακίδες ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Έδειξαν τον Γάλλο πρόεδρο με γκρίζα μαλλιά και τον αριθμό 49,3 στο πρόσωπό του, που έμοιαζε με μικρό μαύρο μουστάκι. Πρόκειται για αναφορά στο άρθρο 49.3 του Γαλλικού Συντάγματος, το οποίο η κυβέρνηση επικαλέστηκε τον Μάρτιο για να εφαρμόσει την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος χωρίς να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής (Εθνοσυνέλευση).

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι αφίσες περιείχαν ένα απόσπασμα του Μαχάτμα Γκάντι σχετικά με το «ιερό καθήκον» της πολιτικής ανυπακοής ενάντια σε ένα «άνομο ή διεφθαρμένο» κράτος. Οι αφίσες είναι αναπαραγωγές μιας τοιχογραφίας που ζωγράφισε τον περασμένο μήνα ένας ντόπιος καλλιτέχνης γκράφιτι σε ένα πάρκινγκ στην Αβινιόν. Η τοιχογραφία καταστράφηκε γρήγορα μετά από αίτημα των τοπικών αρχών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments