Αρχική Videos O Μακρόν με 58% είναι ο νικητής των Γαλλικών εκλογών

O Μακρόν με 58% είναι ο νικητής των Γαλλικών εκλογών

0

O Εμμανουέλ Μακρόν ήταν ο νικητής των Γαλλικών εκλογών συγκεντρώνοντας το 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν. Ο ίδιος λίγο μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος έκανε την πρώτη του ομιλία στο «Πεδίο του Άρεως» τονίζοντας τα εξής:

«Ευχαριστώ όλους τους Γάλλους και όλες τις Γαλλίδες που και στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο μου έδωσαν εμπιστοσύνη για το μέλλον τους. Για ένα σχέδιο μιας ανεξάρτητης Γαλλίας και πιο ισχυρής Ευρώπης». Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Γνωρίζω ότι πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν όχι γιατί αποδέχονται τις ιδέες μου, αλλά για να γίνουν φράγμα στην ακροδεξιά. Τους ευχαριστώ, και τους λέω ότι μου μεταδώσατε ένα αίσθημα ευθύνης, μια αίσθηση δημοκρατίας και διαφορετικού που πρεσβεύω τις τελευταίες εβδομάδες».

Από τη δική της πλευρά, η Λεπέν τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Εκατομμύρια συμπατριώτες μας επέλεξαν τον Εθνικό Συναγερμό. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Δεν έχω καμία δυσαρέσκεια ή οργή. Δεν θα ξεχάσουμε τη Γαλλία που έχει ξεχαστεί. Οι ιδέες που εκπροσωπούμε έχουν φτάσει σε νέα ύψη. Σε αυτή την ήττα, δεν μπορώ να μην αισθανθώ μια ελπίδα. Θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου στη Γαλλία και στους Γάλλους. Σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν έχει ακόμη τελειώσει. Δηλώνουμε ότι η μάχη είναι ανοιχτή».




0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments