«Ο Μακρόν και ο Σολτς …είναι ντροπή για την Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

Την παραίτηση του Εμμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς οι οποίοι υπέστησαν συντριπτικές ήττες στις Ευρωεκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. Γράφοντας στο Telegram τη Δευτέρα, ο Βολοντίν στάθηκε στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινοβουλίου της ΕΕ. Το αποτέλεσμα ώθησε τον Γάλλο πρόεδρο να ανακοινώσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Στη Γερμανία, οι Σοσιαλδημοκράτες του Scholz σημείωσαν το χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες παίρνοντας το 14% των ψήφων. Εν τω μεταξύ, η δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να τερματίσει δεύτερη με εκτιμώμενο 15% των ψήφων, ακολουθώντας τη κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU, η οποία εκτιμάται ότι έχει κερδίσει περίπου το 30%.

Ο Βολοντίν ισχυρίστηκε ότι «ο Μακρόν και ο Σολτς, είναι ντροπή για την Ευρώπη. Έχουν χάσει μεγάλο χρόνο. Οι απογοητευτικές επιδόσεις του μπλοκ του Μακρόν ήταν σημάδι κατάρρευσης των πολιτικών του. Ο Μακρόν ουσιαστικά το έχει αναγνωρίσει αυτό διαλύοντας την Εθνοσυνέλευση.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνώντος συνασπισμός του Σολτς έχασε την υποστήριξη» των Γερμανών ψηφοφόρων, με την αντιπολίτευση να απαιτεί ήδη ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση ή πρόωρες εκλογές».

«Ο Μακρόν και ο Σολτς προσκολλώνται στην εξουσία με το τελευταίο κομμάτι της δύναμής τους. Το σωστό θα ήταν να παραιτηθούν και να σταματήσουν να θυματοποιούν τους πολίτες των κρατών τους. Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και τη Γερμανία ήταν προβλέψιμα. Προέρχονται από την οικονομική στασιμότητα, τη μεταναστευτική κρίση και την αυξανόμενη εμπλοκή των κρατών της ΕΕ στη σύγκρουση της Ουκρανίας, κάτι που είναι αντίθετο με τα εθνικά τους συμφέροντα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments