Αρχική Αθλητικά νέα Ο Μάικ Μενιάν έδωσε ηχηρή απάντηση στους ρατσιστές!

Ο Μάικ Μενιάν έδωσε ηχηρή απάντηση στους ρατσιστές! [pic]

0
Dodekanisos

Ο Μάικ Μενιάν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους φιλάθλους της Γιουβέντους. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν απάντησε με ηχηρό τρόπο μέσω ανάρτησής του στο Instagram. 

Η Μίλαν απέσπασε ισοπαλία (1-1) από την Γιουβέντους στο «Allianz Stadium». Ωστόσο το ματς αμαυρώθηκε από τα ρατσιστικά σχόλια των φιλάθλων της «Γιούβε» στο πρόσωπο του Μάικ Μενιάν. 

Κι όμως εν έτει 2021, ακόμα κυριαρχούν ρατσιστικά παραληρήματα εντός των γηπέδων. Τρανό παράδειγμα ο Μάικ Μενιάν, Γάλλος με καταγωγή από την Γαλλική Γουιάνα και τερματοφύλακας της Μίλαν. Κάτι που φυσικά και δεν άφησε ασχολίαστο ο 26χρονος ποδοσφαιριστής. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μενιάν στο Instagram

«Το βράδυ της Κυριακής, οι φίλοι της Γιουβέντους με στόχευσαν με ρατσιστικές προσβολές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι; Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που του συμβαίνει αυτό. Όσο αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα ως “μεμονωμένα περιστατικά” και δεν αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένη δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Τι κάνουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα; Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι αποτελεσματικό; Είμαι σε μια ομάδα που προσπαθεί να πρωτοστατήσει εναντιώνοντας σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Πρέπει όμως να είμαστε περισσότεροι και ενωμένοι σε αυτή τη ”μάχη” για την κοινωνία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι κάνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021;

Δεν είμαι “θύμα” ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAGIC MIKE MAIGNAN (@mmseize)

Στο μεταξύ, η Γιουβέντους άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του συλλόγου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments