Αρχική Αθλητικά νέα Ο Λούκα Ντόντσιτς ανακαίνισε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στη Σλοβενία

Ο Λούκα Ντόντσιτς ανακαίνισε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στη Σλοβενία [pic]

0
Dodekanisos

Ο Λούκα Ντόντσιτς προέβη σε μία πάρα πολύ όμορφη χειρονομία. Ο 22χρονος φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, ανακατασκεύασε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στη Σλοβενία. Ειδικότερα στην ιδιαίτερη πόλη της γενέτειράς του, την Λιουμπλιάνα.

Αρκετοί καλαθοσφαιριστές μόλις φτάσουν στην κορυφή του NBA και έχοντας λάβει αρκετά υψηλές αποδοχές, αποφασίζουν να ανταποδώσουν ένα μέρος από τον μισθό τους στις κοινότητες όπου μεγάλωσαν. Ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα ενός τέτοιου αθλητή. Δηλαδή που αποφάσισε να δώσει πίσω ένα μέρος της αγάπης που έχει λάβει από την πατρίδα του, την Σλοβενία. 

Οι Ντάλας Μάβερικς ανάρτησαν στο Twitter κάποιες φωτογραφίες των γηπέδων που ο Ντόντσιτς, «ξαναζωντάνεψε». Πρόκειται για χώρους, στους οποίους ο Σλοβένος συνήθιζε να εξασκεί της μπασκετικές ικανότητές του. Την ανακατασκευή τους ανέλαβε μία Αμερικανική εταιρία με όνομα 2K Foundations. Τα γήπεδα είναι βαμμένα σε μπλε, γαλάζιο και άσπρο χρώμα. Αποτελούν χρώματα που κυριαρχούν στις εμφανίσεις των Μάβερικς όσο και της Εθνικής ομάδας της Σλοβενίας. 

Ταυτόχρονα ο Ντόντσιτς, πέρασε χρόνο με τους ανθρώπους της γειτονιάς του. Υπέγραψε από παπούτσια και φανέλες μέχρι αυτόγραφα. Φυσικά είναι περιττό να τονίσουμε πως ο «μάτζικ» Λούκα θεωρείται ήδη «θρύλος» στη Σλοβενία. Πολλώ μάλλον στην πόλη του. 

Δείτε τις αναρτήσεις

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments