Αρχική Αθλητικά νέα Ο Λιονέλ Νούνιες παραχώρησε μία συνέντευξη κατάθεση ψυχής

Ο Λιονέλ Νούνιες παραχώρησε μία συνέντευξη κατάθεση ψυχής

0
Το ανάποδο ψαλιδάκι του στο κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πηγή: redking.gr
Dodekanisos

Ο Λιονέλ Νούνιες που πέρασε από την Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και του Ο.Φ.Η προέβη σε μία συνέντευξη κατάθεση ψυχής στο Súper Mitre Deportivo. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον καιρό που πέρασε στην φυλακή και στην οικονομική του κατάρρευση λόγω κακοδιαχείρισης. Όλα αυτά ενώ όντας 36 ετών έχει να θρέψει εννιά παιδιά, τα οποία απέκτησε από διαφορετικές συζύγους! 

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2007 ο Ολυμπιακός ξόδεψε τρία εκατομμύρια ευρώ για έναν Αργεντινό επιθετικό. Το όνομα αυτού Λιονέλ Νούνιες, με τον ίδιο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 500 χιλιάδες ευρώ. Το μόνο που έχουν να θυμούνται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι το εκπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι που είχε πετύχει στο κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό (4-0). Κανείς από τους δύο δεν δικαιώθηκε για την συγκεκριμένη μετακίνηση. Παρά μόνο ο προηγούμενος σύλλογος του Λιονέλ Νούνιες, η Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Από τα μεγαλύτερα «what if»

Σε ηλικία 36 ετών ο Αργεντινός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «what if» του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και όχι μόνο. Αν δεν είχε κάνει κάποιες πάρα πολύ κακές επιλογές, τα πράγματα για εκείνον θα ήταν διαφορετικά. Πρόσφατα πήρε πίσω την ελευθερία του, καθώς κατέληξε μέχρι την φυλακή. Πλέον εργάζεται στην γυναικεία ομάδα της Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξή του στο Súper Mitre Deportivo.

Πάντα με θεωρούσα καλό ποδοσφαιριστή, αλλά όχι αρκετά επαγγελματία. Το πρόβλημά μου ήταν το φαγητό και όσα έκανα εκτός των γηπέδων. Ποτέ δεν είχα τραυματισμούς, συμμετείχα στις προετοιμασίες. Αν πρόσεχα τον εαυτό μου, αν ήμουν περισσότερο επαγγελματίας, θεωρώ πως θα έπαιζα ακόμα ποδόσφαιρο. Ήμουν τεμπέλης, αλλά έκανα προπονήσεις, ποτέ δεν παραπονιόμουν. 

Η καλύτερη μου στιγμή ήταν στην Ιντεπεντιέντε το 2010 και στην Αρχεντίνος το 2007, πριν με πουλήσουν στον Ολυμπιακό.

Κέρδισα πολύ καλά λεφτά, δεν γνωρίζω αν έγινα εκατομμυριούχος, αλλά ήμουν σε αρκετά καλή κατάσταση.

Ο πατέρας μου ήταν πάντα εργάτης, η μητέρα μου νοικοκυρά. Ήμασταν τρία αδέρφια, είχα δύσκολα παιδικά χρόνια μου, αλλά ο πατέρας μου όπου κι αν ήταν, ερχόταν για να με πάει για προπόνηση.

Ξόδεψα πολλά χρήματα σε αυτοκίνητα, ταξίδια, στο να βοηθώ ανθρώπους που τώρα μου γυρίζουν την πλάτη, αλλά δεν μετανιώνω. Μετανιώνω μόνο που δεν σκέφτηκα σωστά το θέμα των χρημάτων για τα παιδιά μου.

Για παράδειγμα, άλλαξα έντεκα αυτοκίνητα σε έναν χρόνο, πάντα σπαταλούσα χρήματα. Σήμερα δεν έχω αυτοκίνητο, αλλά με προσπάθεια και δουλειά ελπίζω να μπορέσω να αγοράσω.

Εκείνο τον καιρό νόμιζα ότι δεν θα τελείωναν ποτέ, κάθε μήνα αμειβόμουν με πολλά χρήματα. Είχα BMW, Audi, Porsche.

Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν να αποταμιεύω, αλλά ήμουν πολύ μικρός και όλα έγιναν πολύ ξαφνικά.

Απέφυγα τα ναρκωτικά λόγω της συζύγου μου

Μου πρόσφεραν ναρκωτικά, αλλά ποτέ δεν μου έβαλε κανείς το πιστόλι στο κεφάλι. Ήμουν έτοιμος να εμπλακώ, δοκίμασα, αλλά χάρη στη σύζυγό μου και την οικογένειά μου, κατάφερα να ξεμπλέξω. Η γυναίκα μου μου είπε ότι παρεκκλίνω, δεν έγινε τελικά εξάρτηση. Ένιωθα ότι είναι παιχνίδι, αλλά δεν ήταν. Το να καταλήγεις σε αυτήν την κατάσταση είναι πολύ κακό.

Έμπλεξα γιατί είχα κακές παρέες εκείνο τον καιρό, δεν τα πήγαινα καλά στο ποδόσφαιρο, αλλά δόξα τω Θεώ κράτησε για λίγο διάστημα. Εκείνο τον καιρό ήμουν στην Ιντεπεντιέντε.

Έχω μεγάλη καρδιά, δεν κρατάω κακία απέναντι σε κανέναν, αλλά με ενόχλησαν συμπεριφορές φίλων που βοήθησα στις χειρότερες στιγμές τους και εκείνοι δεν βοήθησαν στη δική μου δύσκολη στιγμή.

Η οικονομική μου κατάσταση τώρα δεν είναι καλή. Ξόδεψα πολλά χρήματα και πλέον προσπαθώ να κοιτάω το μέλλον.

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς ήταν ο πρώτος σύλλογος που μου άνοιξε τις πόρτες όταν δεν ήμουν καλά. Οι φίλοι και οι δύο εκπρόσωποι που είχα, ο ένας εκ των οποίων μου έκλεψε χρήματα, δεν βρίσκονται πλέον δίπλα μου. Στα παιδιά σήμερα λέω να προσέχουν με τους φίλους τους, τους συμβουλεύω να σπουδάσουν. Έχω λίγους φίλους. Πολλοί άνθρωποι με πρόδωσαν, αλλά αυτό είναι μάθημα ζωής. Κατάλαβα ότι μόνο με την οικογένεια πρέπει να είσαι ενωμένος.

Ο καιρός του στην φυλακή

Φυλακίστηκα για ένα θέμα, το οποίο έχει επιλυθεί, για το οποίο δεν είχα καμία σχέση, ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Αγόρασα ένα αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία. Το είχα για τρεις μήνες, δεν είχα κυκλοφορήσει σχεδόν καθόλου, καθώς είχα πρόταση να παίξω στον Ισημερινό. Το πούλησα σε έναν γείτονα, του είπα να φτιάξει τα χαρτιά και όταν πήγε να τα διευθετήσει, αποδείχθηκε ότι κάτι πήγε λάθος.

Έκανε αναφορά και με συνέλαβαν. Σας λέω την αλήθεια, δεν ήξερα. Πάντα τα πήγαινα χάλια με το θέμα των εγγράφων. Μου έδωσαν την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου στο όνομα άλλου και όταν το κατάλαβα, μου προκάλεσε οργή, γιατί είχα αγοράσει το αυτοκίνητο από φίλο μου.

Μια μέρα βγήκα από το σπίτι, ήρθαν τρεις αστυνομικοί, μου πέρασαν χειροπέδες και δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Πέρασα έναν μήνα στην Comodoro Py και μετά μεταφέρθηκα στην Marcos Paz.

Πέρασα τέσσερις μήνες φυλακή στη Marcos Paz. Η ζωή εκεί ήταν άσχημη, δεν εύχομαι σε κανέναν να τη ζήσει. Δεν είναι ωραία. Όταν έφτασα, ήξεραν ποιος είμαι. Δεν μου συνέβη κάτι, αλλά ήταν πολύ δύσκολα. Αυτοί οι τέσσερις μήνες έμοιαζαν σαν τέσσερα χρόνια.

Σωματικά δεν είχα κάποια δυσκολία, αλλά πνευματικά ναι. Σήμερα είμαι καλά, βαδίζω μπροστά σταδιακά, με τη βοήθεια της συζύγου μου και της οικογένειάς μου. Δουλεύω στην Αρχεντίνος, είναι ωραίο να επιστρέφεις στο μέρος όπου γεννήθηκες. Πάντα προσπαθούσα να είμαι δυνατός για την οικογένειά μου, αλλά μέσα μου ήμουν κατεστραμμένος.

Τα οκτώ παιδιά και το ένατο που έρχεται όλα από διαφορετικές γυναίκες!

Έχω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τα τρία αδέρφια μου. Η σύζυγός μου είναι έγκυος και έχω οκτώ παιδιά, από διαφορετικές γυναίκες. Όταν με συνέλαβαν δεν είχα επικοινωνία με την οικογένεια, προσπάθησα να στείλω μήνυμα στα παιδιά μου για να τους πω ότι είμαι καλά. Έχω καλή σχέση μαζί τους, το ένατο θα ονομαστεί Βίγκο.

Έμεινε λίγος χρόνος ακόμα για να ολοκληρώσω το σπίτι μου, καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια. Αν έκανα καλύτερη διαχείριση των χρημάτων μου, θα είχα τώρα δέκα διαμερίσματα στο Puerto Madero. Τώρα προσπαθώ να φτιάξω το σπίτι μου στο Bajo Flores.

Τώρα η υπόθεση έχει κλείσει, κατάφερα να αποδείξω ότι ήμουν αθώος. Αγόρασα νόμιμα το αυτοκίνητο, αλλά εξαπατήθηκα κι άθελά μου εξαπάτησα τον γείτονα.

Ποτέ δεν σκέφτηκα να κλέψω, ούτε στα χειρότερά μου. Η σύζυγός μου πάντα δούλευε και κρατούσε το σπίτι, με βοήθησε κι η οικογένειά μου. Πολλές φορές μετά το ποδόσφαιρο ζήτησα δουλειά και η απάντηση ήταν όχι.

Η καριέρα του Λιονέλ Νούνιες:

Αρχεντίνος Τζούνιορς (2004 – 2007)

Ολυμπιακός (2007 – 2008)

Ιντεπεντιέντε (2008 – 2010)

Μπούρσασπορ (2010)

Ιντεπεντιέντε (2011 – 2012)

Αρχεντίνος Τζούνιορς (2012)

Johor FC της Μαλαισίας (2013-2014)

Ο.Φ.Η (2014)

Mushuc Runa SC του Ισημερινού (2015)

PS TNI Ινδονησία (2017)

New Chicago (2018-2020)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments