O Λαβρόφ αναναστάτωσε και πάλι τη Δύση, “ο ΟΑΣΕ είναι σε άθλια κατάσταση”

0
Dodekanisos

Αναστάτωση προκάλεσε για μια ακόμα φορά στη Δύση ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ  ο οποίος έδωσε το παρών στην συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη.

«Σε λίγο περισσότερο από 12 μήνες η Τελική Πράξη του Ελσίνκι θα κλείσει τα 50. Πρέπει να σημειώσουμε με λύπη ότι ο ΟΑΣΕ πλησιάζει αυτή την επέτειο με θλιβερή μορφή και οι προοπτικές του παραμένουν ασαφείς. Η Ρωσία είχε καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες για να σχηματίσει έναν κοινό χώρο ασφάλειας στην Ευρώπη βασισμένο στη συνεργασία».

«Η Ρωσία πρέπει να δηλώσει όμως με λύπη ότι ο ΟΑΣΕ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι προοπτικές του ως οργανισμός είναι ασαφείς. Δυστυχώς, οι δυτικές πολιτικές ελίτ, οι οποίες έχουν υποστηρίξει το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας, έχουν κάνει μια κοντόφθαλμη επιλογή όχι υπέρ του ΟΑΣΕ, αλλά υπέρ του ΝΑΤΟ».

«Γεωπολιτικά παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος και η λογική «κύριος – σκλάβος». Ένα από τα βασικά συστατικά αυτής της πολιτικής ήταν η απερίσκεπτη επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, η οποία ξεκίνησε μετά τη διάλυση της Συνθήκης της Βαρσοβίας. Τα κράτη του ΝΑΤΟ έχουν καταστρέψει την πολιτική και στρατιωτική διάσταση του ΟΑΣΕ με τα ίδια τους τα χέρια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments