Αρχική Videos Ο κύβος ερρίφθη, η Ολλανδική κυβέρνηση κλείνει 3000 αγροκτήματα!

Ο κύβος ερρίφθη, η Ολλανδική κυβέρνηση κλείνει 3000 αγροκτήματα!

0

Λόγω της εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ για τη μείωση του αζώτου, η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει και να κλείσει περίπου 3.000 αγροκτήματα κοντά σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Η απόφαση ελήφθη παρά τις διαμαρτυρίες των αγροτών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ολλανδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρει η Telegraf.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές αζώτου κατά 50% έως το 2030, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο στοχεύει άδικα τον αγροτικό τομέα. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια «υποχρεωτική αγορά» μεγάλων εκπομπών αζώτου ως μέρος μιας εθελοντικής, εφάπαξ προσφοράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Αζώτου και Φύσης, Christian van der Waal, όπως ανέφερε το Bloomberg. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι αγρότες θα λάβουν προσφορά «σημαντικά υψηλότερη» από την αξία του αγροκτήματος.  

Η Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέχει λαχανικά για το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης. Περισσότερο από το ήμισυ της ολλανδικής γης χρησιμοποιείται για τη γεωργία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments