Αρχική Videos O κόσμος πεινάει αλλά το αφήγημα της …πράσινης ανάπτυξης καλά κρατεί (vid)

O κόσμος πεινάει αλλά το αφήγημα της …πράσινης ανάπτυξης καλά κρατεί (vid)

0
Dodekanisos

Μπορεί ο κόσμος να καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια του την επιβίωση, ωστόσο αρκετοί αξιωματούχοι απ’ όλο τον κόσμο εξακολουθούν να επενδύουν πάνω σε αυτό που αποκαλούν «πράσινης ανάπτυξης» και της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια σύνοδος κορυφής των Δημαρχών στο Μπουένος Άϊρες με την επωνυμία C40 World. Ένας από αυτούς που πρωτοστατεί είναι και ο Δήμαρχος του Λονδίου Sadiq Khan (Σαντίκ Καν).  Το συνέδριο επικεντρώνεται στην εξεύρεση συγκεκριμένων, τοπικών λύσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου σε δηλώσεις του είπε ότι στοχεύει να διατηρήσει ζωντανό τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.
«Η συγκέντρωση στο Μπουένος Άιρες είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση δημάρχων ποτέ», δήλωσε  και πρόσθεσε ότι οι παρόντες δήμαρχοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν 50 εκατομμύρια «πράσινες καλές θέσεις εργασίας» τα επόμενα επτά χρόνια για να κάνουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον νέες ενέργειες». Ο Khan αναφέρθηκε επίσης στην παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Liz Truss μόλις μετά από 45 ημέρες στην εξουσία, η οποία είπε ότι τον «έκπληξε». Ο Χαν είπε ότι ήταν «περήφανος» που είναι Βρετανός αλλά και «ντροπιάστηκε» για την τρέχουσα αστάθεια στη χώρα του. «Νομίζω ότι η απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μου δεν είναι ο Μπόρις Τζόνσον», πρόσθεσε επίσης ο Χαν, εν μέσω συζητήσεων για πιθανή επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments