Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ο κόσμος ήταν πάντα δημιουργικός

Ο κόσμος ήταν πάντα δημιουργικός

0
Dodekanisos

Αν και, στο παρελθόν, οι άνθρωποι ήταν πιο δημιουργικοί από ό,τι σήμερα. Αν κοιτάξετε τους παλιούς πολιτισμούς και τα πράγματα που έκαναν, θα δείτε ότι είναι δύσκολο να συγκρίνετε τη δημιουργικότητά τους με τη δική μας.

Αν θέλετε να είστε ένας σύγχρονος δημιουργικός άνθρωπος και νομίζετε ότι δεν είστε, κάντε τα παρακάτω.

  1. Να είστε περίεργοι. Η περιέργεια είναι ο σπόρος της δημιουργικότητας. Κάνει ένα άτομο να κάνει ερωτήσεις και να αναζητά απαντήσεις.   Με άλλα λόγια, η περιέργεια είναι η κινητήριος δύναμη για να κάνει πράγματα να συμβούν (να είναι δημιουργικός).
  2. Ελάτε σε επαφή με τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις σας. Γίνετε πιο ευαίσθητοι. Να είστε λιγότερο επικριτικοί και επικριτικοί με τον εαυτό σας. Καταγράψτε τη πρόοδο σας σε ένα ημερολόγιο https://flexbook.gr/el/6-imerologio .
  3. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας! Πάρτε ρίσκα! Μη φοβάστε να αποτύχετε! Μάθετε από τα λάθη και προσπαθήστε ξανά!
  4. Κάντε κάτι καινούργιο κάθε μέρα ή δοκιμάστε καθημερινά κάτι καινούργιο (όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι).
  5. Να είστε ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να μάθετε από άλλους, από διαφορετικές κουλτούρες, από διαφορετικές οπτικές γωνίες κ.λπ. Μην ξεχνάτε να έχτε ένα σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario μαζί σας, η γνώση και η έμπνευση μπορεί να είναι οπουδήποτε.
  6. Να βλέπετε τη θετική πλευρά σε όλα γύρω σας! Δείτε την ομορφιά στον κόσμο γύρω σας, ακόμα και αν είναι δύσκολο να τη δείτε με την πρώτη ματιά! Δείτε αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι, αλλά αντιληφθείτε το διαφορετικά! Δείτε την ομορφιά στα πάντα! 
  7. Εξασκηθείτε στο να αφήνετε τον φόβο, την αρνητικότητα, την κριτική κ.λπ. γιατί μπλοκάρουν τα καλά μας συναισθήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δημιουργικότητα (και την ευτυχία
Σκεφτείτε σαν παιδί

Τα παιδιά είναι η επιτομή της δημιουργικότητας – μπορούν να παίζουν με ένα κουτί για ώρες και να φαντάζονται κάθε λογής πράγματα. Είμαι σίγουρη ότι θυμάστε να είστε μικροί και να σκέφτεστε ιστορίες, να επινοείτε τραγούδια ή να διακοσμείτε το δωμάτιό σας με παράξενους αλλά υπέροχους τρόπους.

Είναι σαν να γεννιόμαστε με μια έμφυτη περιέργεια και φαντασία, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτή αμβλύνεται. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να είναι δημιουργικός, ευφάνταστος και περίεργος για τον κόσμο γύρω σας.

Είναι σημαντικό για εμάς να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας σκεπτόμενοι έξω από το κουτί. Είναι σημαντικό να εξερευνούμε τον εαυτό μας και να είμαστε αυθεντικοί. Δεν πρέπει να αφήνουμε τον φόβο μας να μας εμποδίζει να πετύχουμε τα πράγματα που θέλουμε. Αντίθετα, θα πρέπει να τους αγκαλιάσουμε και να τους ξεπεράσουμε, προκειμένου να γίνουμε δημιουργικοί άνθρωποι.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments