Αρχική Videos Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη και στον Τρουντώ, ανεβαίνουν οι συντηρητικοί

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη και στον Τρουντώ, ανεβαίνουν οι συντηρητικοί

0

Πολύ πεσμένα είναι στον Καναδά τα ποσοστά του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Abacus που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο. Η κυβέρνηση του έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο δημοφιλίας από τότε που έγινε πρωθυπουργός το 2015. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 51% των Καναδών  αποδοκιμάζει  τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Ένα άλλο 51% έχει επίσης αρνητική άποψη για τον Τρουντώ – ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Η έρευνα του Abacus προέβλεψε ότι οι Συντηρητικοί θα σχημάτιζαν κυβέρνηση εάν πραγματοποιούνταν εκλογές σήμερα, κερδίζοντας με το 35% των ψήφων. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση και στον Καναδά δεν είναι καλή με τον κόσμο να δυσκολεύεται να πληρώσει για το φυσικό αέριο, τα παντοπωλεία, το ενοίκιο και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι οι συντηρητικοί έχουν καταρρίψει το ρεκόρ  για τα συνολικά μέλη του κόμματος. Προσέλκυσαν 678.708 άτομα έως τις 29 Ιουλίου, σχεδόν τριπλάσιο από τον αριθμό των μελών που είχε το κόμμα κατά τη διάρκεια της κούρσας ηγεσίας του 2020. Οι Συντηρητικοί θα εκλέξουν τον νέο τους αρχηγό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments