Αρχική Videos “O κορωνοϊός θα είναι ένας εποχιακός ιός όπως η γρίπη”

“O κορωνοϊός θα είναι ένας εποχιακός ιός όπως η γρίπη”

0

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Rochelle Walensky δήλωσε ότι αναμένει ότι ο κορωνοϊός θα γίνει εποχιακός όπως η γρίπη. «Προβλέπω ότι πιθανότατα θα είναι ένας εποχιακός ιός», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε στο NBC News. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη της δημόσια παραδοχή ότι τα κρούσματα του συγκεκριμένου ιού αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με την εποχή. Η ίδια επεσήμανε πως «μάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί κατά την διάρκεια ορισμένων εποχών όπου οι αναπνευστικοί ιοί βρίσκονται σε έξαρση. Σε αυτές τις περιόδους θα φορέσουμε ξανά τις μάσκες  μας για να προστατεύσουμε τόσο από τη γρίπη όσο και από τον κορωνοϊό και από όλες τις άλλες αναπνευστικές ασθένειες».

Ήδη από το καλοκαίρι του 2021, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, δήλωσαν ότι ο κορωνοϊός είναι πλέον εποχιακός. Το ίδιο ισχύει με τους αξιωματούχους των Σκανδιναβικών χωρών που έχουν πει τα ίδια πράγματα από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατά μέσο όρο 49.569 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, που αντιπροσωπεύουν μείωση άνω του 50 τοις εκατό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments