Αρχική Επικαιρότητα Κορονοϊός: Πάνω από 50.000.000 άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη!

Κορονοϊός: Πάνω από 50.000.000 άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη!

0
athina984.gr
Dodekanisos

Ο κορονοϊός και η έξαρση της πανδημίας, δημιούργησε ραγδαία αύξηση στην ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων. Μία νέα παγκόσμια έρευνα υπέδειξε πως πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε 200 χώρες, εμφάνισαν τάσεις από κατάθλιψη και άγχος. Περισσότερο επηρεάστηκαν οι γυναίκες και οι νέοι. 

Η μελέτη (δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet»), υπέδειξε πως το 2020, οι περιπτώσεις από κατάθλιψη και αγχώδους διαταραχές εμφάνισαν αύξηση 28% & 26%, αντίστοιχα.

Γυναίκες και νέοι επηρεάστηκαν περισσότερο από τους ενήλικες άνδρες και τις μεγαλύτερες ηλιακές ομάδες

Η μελέτη αποκάλυψε ότι κατά την πανδημία, η ψυχική υγεία των γυναικών επηρεάστηκε περισσότερο από των ανδρών. Οι νεότεροι επηρεάστηκαν επίσης περισσότερο από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η εξήγηση φαίνεται πως βρίσκεται στα επαναλαμβανόμενα lockdown και το κλείσιμο των σχολείων. Καθώς οι νέοι υπέφεραν από την έλλειψη αλληλεπίδρασης με συνομηλίκους τους.

Ωστόσο, οι ερευνητές αναγνωρίζουν, το γεγονός ότι η μελέτη τους ήταν περιορισμένη. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία σε πολλά μέρη του κόσμου. Ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments