Αρχική Videos O Κινέζος πρόεδρος …άδειασε τον Τζάστιν Τρουντώ!

O Κινέζος πρόεδρος …άδειασε τον Τζάστιν Τρουντώ!

0

Την δυσαρέσκεια του στον πρόεδρο του Καναδά Τζάστιν Τρουντώ εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20. Και αυτό διότι όπως φαίνεται του χρεώνει το γεγονός ότι διέρρευσε στον τύπο το περιεχόμενο της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης που είχαν νωρίτερα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν από καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι και ο Τριντό φαίνονται να στέκονται κοντά ο ένας στον άλλο και να συνομιλούν μέσω ενός μεταφραστή, αναφέρει το Reuters. Η δυσαρέσκεια του Τζινγκπίνγκ πιθανότατα τροφοδοτείται από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο Τρουντώ, μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, την πρώτη του εδώ και τρία χρόνια, εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για υποτιθέμενη κατασκοπεία και κινεζική «παρέμβαση» στις καναδικές εκλογές.

«Αυτό δεν είναι κατάλληλο και δεν θα το κάναμε έτσι». Αν υπάρχει ειλικρίνεια, μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλά με αμοιβαίο σεβασμό, διαφορετικά, δεν θα είναι εύκολο», είπε ο Σι, χαμογελώντας στον συνομιλητή του. Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν τον διερμηνέα του Κινέζου προέδρου να μεταφράζει για τον Τρουντώ ότι «όλα όσα συζητήσαμε διέρρευσαν στις εφημερίδες, κάτι που δεν ενδείκνυται». Ο Τρουντώ απάντησε ότι «ο Καναδάς πιστεύει στον ελεύθερο, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Αυτό θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές σχέσεις, αλλά θα υπάρξουν πράγματα στα οποία θα διαφωνήσουμε», είπε. Ωστόσο, προτού προλάβει να ολοκληρώσει την απάντησή του, ο Πρόεδρος Xi, εμφανώς εξοργισμένος, έκοψε τον Καναδό πρωθυπουργό στη μέση της πρότασης τονίζοντας, «δημιουργώντας τις συνθήκες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις. Εντάξει», είπε ο Σι, χαμογέλασε, έσφιξε το χέρι του Τρίντο και έφυγε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments