Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ο καθένας στην κοσμάρα του και η Αλίκη στη χώρα …των Συριζαίων…

Ο καθένας στην κοσμάρα του και η Αλίκη στη χώρα …των Συριζαίων…

0
Dodekanisos

Γράφει η Στέλλα Καρατζίκη

Τον χάνουμε τον ύπνο μας άδικα με το τι μέλλει γενέσθαι στην βουλή.
ΣΚΗΝΙΚΌ ….Ένα γραφείο πρωθυπουργού, με κολλητό επάνω του ένα τραπέζι με έξι Ρουβίκωνες δημοσιογράφους που τον ανακρίνουν (τα πάει καλά) και διαγώνια ο κυβερνητικός (αυλικός) εκπρόσωπος που συντονίζει την συζήτηση.

ΠΡΏΤΗ ΕΝΤΎΠΩΣΗ….Την έχουμε βαμμένη.
Από την μία μπράβο του.Αυτή η εικόνα στριμώγματος δεν είναι τυχαία. Ταιριάζει με το ότι δηλώνει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, και παίρνει το πολιτικό κόστος επάνω του.
Απο την άλλη όμως η αίσθηση στριμώγματος πρέπει να είναι τεράστια για να μην λαμβάνουν υπόψιν τους την εικόνα. Επικοινωνιακά βλέπουμε έναν Πρόεδρο που δουλεύει, τραβάει κασμά. Οι συνεντεύξεις γίνονται στο γραφείο του , ενώ μια χαλαρή συζήτηση σε ένα σαλόνι με ένα π.χ scotch on the rocks, θα έδειχνε ανθρώπους που ζουνε σε άλλο πλανήτη ενω ο λαός πεινάει.

Προσωπικά αν ‘ημουν υπεύθυνη επικοινωνίας, θα γέμιζα τον χώρο με ένα μπαλέτο ημίγυμνες, και πανό με το μότο…..ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.

Συχνά πυκνά οι επικοινωνιολόγοι πέφτουν θύματα της αντίληψης που έχουν οι ίδιοι για το “φαίνεσθαι” των πραγμάτων. Υπο αυτήν την έννοια, έστησαν ένα σκηνικό το οποίο θεωρούσαν ότι ανταποκρίνεται στο σκηνικό που θα ήθελαν να δουν οι πολίτες. Κατά τα λοιπά ο εκβιασμός έχει όλα τα στοιχεία ώστε να χαρακτηριστεί ως τέτοιος.

-Δημιουργία συνθήκης εγκλωβισμού του θύματος
-Περιγραφή του διακυβεύοντος αν δεν υποκύψει στον εκβιασμό.
-Απουσία εναλλακτικης λύσης.
Λοιπόν εναπομείναντες ευφυείς…..
Να στηρίξουμε τον γιό του μεγάλου μας ηγέτη, το απάυγασμα της δημοκρατικότητας, κι ελπίδας για το παρον δικό μας και των παιδιών μας. Κι όσοι δεν θέλουν να ψηφησουν ΝΔ, από ενοχές και πάλι , ας προτιμήσουν κατι γαλάζιο σε ελεύθερη μορφή. Τους καταλαβαίνω. Είναι αυτοί που έχουν δέσμεύσει την ψήφο τους με λουκετα και σιδεροκόλληση.
Α! Κι εδω πρέπει να το πω…….
Χάρμα η ΕΡΤ στον ρόλο του αβανταδόρου…Εύγε!

Πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, προσωπικά έμεινα έκπληκτη από την απόφαση -κινηση του Καμμένου αλλά και το περιεχόμενο της.Σε μια στιγμή που υποτίθεται ότι το ελληνικό κράτος πασχίζει να αποκαταστήσει ένα κλίμα σταθερότητος κι ασφάλειας, στην οικονομία και την κοινωνία, κι αρχιζει αμυδρά κάτι να πετυχαίνει, βγαίνει ο Πρωθυπουργος, και κάνει μια εκβιαστικη παρέμβαση με την οποία επανατροφοδοτεί το αρνητικο κλίμα.

Τελικα συγνωμη αλλά θα το πω αυτό που σκέφτομαι.
Πρόκειται περι Γραικύλου; Ελαφρόμυαλου; Η Ανίκανου;
Υποψιάζομαι πως είναι τριτοθεσήτης.

Ας κατεβάσουμε τον φερετζέ.
Το κράτος το κατήργησε ο ίδιος ο ακατονομαστος εθελοντικα.Υπέγραψε την παραδοση του με μνημόνια και κρυφά συμβόλαια.

Επιτρέψτε μου προς ιστορικό παράδειγμα (και όχι μόνο) αλλά λόγω του επίκαιρου…
Ο διωχθείς εκ των Αθηναίων τύρρανος Ιππίας, Ο Πεισιστρατίδης κατεφυγε στην αυλή του αυτοκράτορα των Περσών. όταν αυτός εκστράτευσε κατα των Αθηναίων και της Ερέτριας ,ο Ιππίας ακολούθησε δίνιντας συμβουλές, πληροφορίες, κλπ αναμενοντας να τοποθετηθει από τους Περσες στην Αθήνα , μετα την νικητου ως σατραπης τους ήτοι πάλι τύραννος.

Βεβαίως και θα επρόκειτο αν γινόταν αυτό, αλλά για τοποτηρητή υπηρέτη, κι όχι για αρχηγο κράτους.
Πολλοι Τύραννοι ελληνικών πολεων ιδίως Μικρασίας και Αιγαίου παραδόθηκαν στους Πέρσες ,οι οποίοι πάραυτα τους επανατοποθέσησαν στις πόλεις στις οποίες άνηκαν, ως σατράπες.
Με τον τρόπο αυτό οι τύραννοι ( η εννοια αυτή είχε τότε πολιτική σημασία κι όχι αυτή που έχει σήμερα στην γλώσσα μας, αλλά ακριβώς εκ της ποιότητος του πολιτευματός της), εξασφάλιζαν πάλι τα καλά της εξουσίας του; με ενα μικρό αντάλλαγμα φόρου προς τους Πέρσες, απαλλαγμένοι παράλληλα από ενοχλητικούς δημοκρατικους στις πόλεις τους.
Συν και το ότι είχαν μια περσικη φρουρα να τους διατηρει με ανεση στην εξουσια

ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ; Ε κάτι ανάλογο είναι κα σήμερα ο Τσίπρας.Κι αφηστε να λεει.Είμαστε σε επιτήρηση αλλά εμείας αποφασίζουμε.
Τόσα δις……, δεν εξοφλούνται ενάρετα….
Ολα τα υπολοιπα είναι φύκια……για μεταξωτες καριέρες…..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments