Αρχική Videos O Καναδάς ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά από 6 μηνών!

O Καναδάς ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά από 6 μηνών!

0

Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και πέντε ετών είναι πλέον «επιλέξιμα» να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Καναδά ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό για βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, το πρώτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση για την ηλικιακή ομάδα.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε την απόφαση, λέγοντας ότι ενέκρινε τη σειρά εμβολίων δύο δόσεων για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών «μετά από ενδελεχή και ανεξάρτητη επιστημονική ανασκόπηση των αποδεικτικών στοιχείων».

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης συνέστησε χαμηλότερες δόσεις για τα παιδιά, μόλις το ένα τέταρτο της ποσότητας που εγκρίθηκε για ενήλικες, επικαλούμενη τα αποτελέσματα μιας τρίτης δοκιμής για το εμβόλιο Moderna. Τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται με διαφορά περίπου οκτώ εβδομάδων, ειδικά για εκείνους που έχουν επί του παρόντος τον ιό, αν και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς θα μπορούσαν να λάβουν δόσεις με διαφορά μόλις τεσσάρων εβδομάδων, πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments