Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ο ιστορικός Τελμησσός ξανά στη Ρόδο

Ο ιστορικός Τελμησσός ξανά στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Μαραθώνος, θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου και παράλληλους αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.

Η αποστολή του θα αποτελείται από 30 άτομα, εκ των οποίων οι 25 θα τρέξουν. Θα ταξιδέψει αεροπορικώς την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 για Ρόδο και θα επιστρέψει το απόγευμα της Δευτέρας 10 Απριλίου 2017, πάλι αεροπορικώς στην Αθήνα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μάλιστα, θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν.Μάκρης Μαραθώνος ιδρύθηκε το 2007 στην Νέα Μάκρη από πολίτες με ενεργή ενασχόληση στο μαζικό αθλητισμό και ιδιαίτερα, με το άθλημα του Μαραθωνίου Δρόμου. Ο ιδρυτής του συλλόγου γνωστός σε όλους αθλητής του Μαραθωνίου Δρόμου και των μεγάλων αποστάσεων με ιδιαίτερες διακρίσεις. Βλάσης Καραβασίλης, βοηθήθηκε αρκετά στην αρχή από συναθλητές, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και  της τοπικής κοινωνίας στην ίδρυση του.

Επιταχύνοντας τους στόχους και τους σκοπούς του συλλόγου, στην διάδοση του μαζικού αθλητισμού και την ένταξη όλων των ηλικιών στην άθληση, για τον καλύτερο τρόπο ζωής. Όσο για την ονομασία δόθηκε ως ανάμνηση του Αρχαίου Τοπωνυμίου της Μάκρης Μ. Ασίας. Οι σκοποί του συλλόγου είναι η ένταξη της κοινωνίας μας και με μια ιδιαιτερότητα στην νεολαία, στον μαζικό αθλητισμό, αλλά και την συμμετοχή  στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς βέβαια επίσης και η δημιουργία φιλικών σχέσεων και αλληλεγγύης των μελών.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η παρουσία και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, αλλά και η διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Σύλλογος στο ενεργητικό του έχει διοργανώσει 6 αγώνες δρόμου για ιστορικά τοπωνύμια και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι μέλος του ΣΕΓΑΣ με την συμμετοχή του σε πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς μέλος και ιδρυτικό στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκου Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων. Επίσης, σημαντική είναι η παρουσία του στον κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο κάθε χρόνο, σαν οικοδεσπότης στην γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου Δρόμου καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις του κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Ζάππειο Μέγαρο. Επίσης πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην τελετή αφής Μαραθώνιας Φλόγας στον ιστορικό Τύμβο Μαραθώνος και συνοδεύει την Μαραθώνια φλόγα σε μεγάλους Μαραθώνιους Δρόμους του εξωτερικού συμμετέχοντας και μέλη του στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

Έχοντας λοιπόν άμεσο στόχο και σκοπό την ανάδειξη του Μαραθωνίου Κινήματος και ιδέας ,καθώς και την προβολή της Αθλητικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο πρωταρχικός ρόλος του συλλόγου είναι η μαζική άθληση όλων των κατηγοριών ανεξαρτήτου ηλικίας, η ανάπτυξη του Αθλητικού ιδεώδους, αλλά ταυτόχρονα και η αθλοτουριστική άνθηση στη ιστορική περιοχή μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments