Αρχική Επικαιρότητα Ο ιππόκαμπος… και η μάσκα προστασίας στον βυθό της θάλασσας

Ο ιππόκαμπος… και η μάσκα προστασίας στον βυθό της θάλασσας [pic]

0
Φωτ. Νικόλας Σαμαράς
Dodekanisos

Ένας Έλληνας φωτογράφος απαθανάτισε έναν ιππόκαμπο που στην ουρά του είχε πιαστεί μία προστατευτική μάσκα. Η εν λόγω φωτογραφία είναι υποψήφια για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photography Awards 2021.

Η φωτογραφία από τον βυθό στο Στρατώνι του νομού Χαλκιδικής, προήλθε από τον φωτογράφο Νικόλαο Σαμαρά. Το στιγμιότυπο που απαθανάτισε μπορεί να ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο ανέδειξε ένα μείζον πρόβλημα της εποχή μας. Τη ρύπανση που προκαλεί ο άνθρωπος στη χλωρίδα και την πανίδα.

«Σε μία συνηθισμένη κατάδυση μου, με σκοπό να φωτογραφίσω τον πλούσιο σε βιοποικιλότητα βυθό του βορείου Αιγαίου, το μάτι μου είδε στο βάθος μία… μάσκα να αιωρείται. Από περιέργεια πλησίασα να δω τι συμβαίνει. Και τότε κατάλαβα. Ένας σπάνιος ιππόκαμπος, είχε πιαστεί στο λάστιχο της μάσκας, με εμφανή δυσκολία να κολυμπήσει. Αφού τον φωτογράφισα, τον ελευθέρωσα με ασφάλεια… Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη, δεν είναι η κλιματική αλλαγή. Είμαστε εμείς οι ίδιοι. Με τις πράξεις μας…», υπογράμμισε κ. Σαμαράς. 

Όπως μετέδωσε το «GRTIMES», η λήψη χρονολογείται από πέρσι τον Αύγουστο. «Στον βυθό αυτής της περιοχής είναι η μόνη γνωστή αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα. Ο κόσμος αυτό πρέπει να το ξέρει. Διότι παρά την ιδιαιτερότητα αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι ένα σημείο που χρειάζεται προστασία. Είναι και ένα σημείο που δέχεται τεράστια επιβάρυνση. Και από το ψάρεμα και από τα ορυχεία και εσχάτως και από τον κορονοϊό», τόνισε ο Νικόλας Σαμαράς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments