Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ο Ιάλυσος κατέκτησε το κύπελλο Δωδεκανήσου (pics)

Ο Ιάλυσος κατέκτησε το κύπελλο Δωδεκανήσου (pics)

0

Η ομάδα του Ιάλυσου ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού κυπέλλου της Δωδεκανήσου που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Τσοπανάκη. Επικράτησε με 4 – 3 στα πέναλτι (2 – 2 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) του ΑΕΡΑ στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου «Διαγόρας». Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΑΕΡΑ Τσαμπίκου Νικολή που έφυγε πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ένα φινάλε όχι για καρδιακούς μιας και κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Το παιχνίδι είχε στο πρώτο ημίχρονο καλό ρυθμό με τον Ιάλυσο να ανοίγει το σκορ με τον Κιοσέογλου στο 29’ και τον ΑΕΡΑ να ισοφαρίζει στις αρχές της επανάληψης (στο 59’ ο Κονέ έκανε το 1 – 1). Η ομάδα του Αφάντου έμεινε με δέκα παίκτες από το 65’ (αποβλήθηκε ο Σταματούλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί ανέκοψε με φάουλ υποσχόμενη επίθεση) και αυτό ήταν κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο μιας και από εκεί και πέρα ο Ιάλυσος έλεγξε το παιχνίδι. Μάλιστα στο 78’ προηγήθηκε και πάλι (1 – 2) με τον Κονέ που εκμεταλλεύτηκε σοβαρό λάθος του τερματοφύλακα Τσαβαρή ( ο οποίος έκανε «τσαφ»). Ο ΑΕΡΑ όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 83’ ο Σπαχιού με πλασέ πάνω στην κίνηση (μετά από σέντρα του Κιοσέογλου) έκανε το 2 – 2. Στην παράταση το παιχνίδι ήταν υποτονικό και τελικά οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Ρούσσος (ΑΕΡΑ) 0 – 1
Γεωργιάδης (Ιάλυσος) 1 – 1
Νικήτας (ΑΕΡΑ) δοκάρι
Καραγεώργης (Ιάλυσος) 1 – 2
Αθανασίου (ΑΕΡΑ) άουτ
Τερζίου (Ιάλυσος) απόκρουσε
Σπαχίου (ΑΕΡΑ) 2 – 2
Δελαπόρτας (Ιάλυσος) 2 – 3
Τομόρι (ΑΕΡΑ) 3 – 3
Καρπαθάκης (Ιάλυσος) 3 – 4

To παιχνίδι διαιτήτευσε ο Τάσος Γιαννουκάς (Κουρμαδιάς, Παγωνάς). Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Τσιγάρος, Γιώργου (30’ Μαχαιράς), Ιντρίζι, Καρπαθάκης, Τερζίου, Καραγεώργης, Γεωργιάδης, Χατζηνικόλας (91’ Σάββας), Δελαπόρτας, Κονέ, Πατσίλης (71’ Γεωργίου)
ΑΕΡΑ: Τσαβαρής, Κόρλος, Φερεντίνος, Αρφαράς (57’ Νικήτας), Αθανασίου, Σταματούλας, Ρούσσος, Χατζησάββας (66΄Τομόρι), Λυκοπάντης (79’ Σπαχίου), Μακρυδημήτρης, Κιοσέογλου (99’ Σαββούλης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments