Αρχική Αθλητικά νέα Ο Γκαγιάρδο που… άλλαξε τη Ρίβερ Πλέιτ

Ο Γκαγιάρδο που… άλλαξε τη Ρίβερ Πλέιτ

1
Dodekanisos

Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Πριν αναλάβει την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ, οι «εκατομμυριούχοι» είχαν να κατακτήσουν τίτλο σε Διεθνή διοργάνωση από το 1997 και Libertadores από το 1996. Ο Γκαγιάρδο ανέλαβε το 2014. Η Ρίβερ τότε έπαιξε στο Sudamericana. Στα ημιτελικά απέκλεισε την Μπόκα και στη συνέχεια κατέκτησε τη διοργάνωση. Το 2015 απέκλεισε την Μπόκα στη φάση των «16» και κατέκτησε το Copa Libertadores. Το 2018 συναντήθηκαν στον τελικό του Libertadores και η Ρίβερ επιβλήθηκε της Μπόκα ξανά. Το 2019 η Ρίβερ απέκλεισε την Μπόκα στα ημιτελικά του Libertadores, αλλά έχασε στον τελικό από την Φλαμένγκο.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής η Ρίβερ έριξε μία εκτός έδρας «εξάρα» στη Νασιονάλ (πρώην ομάδα του Γκαγιάρδο τη σεζόν 2011-12) και προκρίθηκε για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια στα ημιτελικά του Copa Libertadores.

Αν η Μπόκα αποκλείσει την Ρασίνγκ στα προημιτελικά και την Σάντος που περιμένει στα ημιτελικά, τότε στον τελικό θα βρεθεί με τη Ρίβερ. Με την προϋπόθεση ότι η Ρίβερ θα αποκλείσει την Παλμέιρας, για να περάσει στον τελικό. 

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που ήταν κάποτε η Μπόκα Τζούνιορς στις Διεθνείς διοργανώσεις, δηλαδή ο «φόβος» και ο «τρόμος» στην Λατινική Αμερική έχει γίνει η Ρίβερ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ο συγκεκριμένος τίτλος έρχεται να προστεθεί ως η «γαρνιτούρα» σε μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ δύο πλευρών που κυριαρχεί αμοιβαία σχέση αγάπης. Του Μαρσέλο Γκαγιάρδο και της Ρίβερ Πλέιτ. Περίπου πριν από έναν χρόνο είχαμε αναφερθεί στον Γκαγιάρδο που… άλλαξε τη Ρίβερ Πλέιτ. […]