Αρχική Videos “Ο Γ’ Παγκόσμιος έχει ήδη ξεκινήσει, μεγάλη χαμένη η Ευρώπη!”

“Ο Γ’ Παγκόσμιος έχει ήδη ξεκινήσει, μεγάλη χαμένη η Ευρώπη!”

0

«Ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει», είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Figaro ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd. Όπως είπε, «το αμερικανικό αυτοκρατορικό σύστημα οδεύει προς την άβυσσο στη σύγκρουση με τη Ρωσία». Ο ίδιος βλέπει τους Ευρωπαίους ως ιδιαίτερα χαμένους.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε τα εξής: «Εάν η ρωσική οικονομία αντισταθεί στις κυρώσεις μακροπρόθεσμα και καταφέρει να αφαιμάξει την ευρωπαϊκή οικονομία και να επιβιώσει με την κινεζική υποστήριξη, τότε ο νομισματικός έλεγχος των ΗΠΑ στον κόσμο θα καταρρεύσει.  Αυτός ο πόλεμος είναι υπαρξιακός για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Είναι προφανές ότι η σύγκρουση, αρχικά ένας περιορισμένος εδαφικός πόλεμος, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ ολόκληρης της Δύσης από τη μια πλευρά και της Ρωσίας, που υποστηρίζεται από την Κίνα, από την άλλη πλευρά, έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Τοντ είχε ήδη συμβουλεύσει τους Ευρωπαίους στο βιβλίο του το 2002 να αποστασιοποιηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο, Είναι απαισιόδοξος για την κατάσταση στην Ευρώπη. «Μετράμε τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που έχουν πάρει οι Ουκρανοί ενώ οι Ρώσοι περιμένουν την κατάρρευση των ευρωπαϊκών οικονομιών. Είμαστε η κύρια πρώτη γραμμή τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments