Αρχική Videos Ο FDA περιορίζει το εμβόλιο J&J λόγω του κινδύνου θρόμβων αίματος

Ο FDA περιορίζει το εμβόλιο J&J λόγω του κινδύνου θρόμβων αίματος

0

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson κορωνοϊού σε ενήλικες που δεν μπορούν να λάβουν εμβόλια mRNA, λόγω του κινδύνου δυνητικά απειλητικών για τη ζωή παρενεργειών.

Ο οργανισμός είπε ότι το εμβόλιο  μπορεί πλέον να χορηγηθεί μόνο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που δεν μπορούν να λάβουν τα εμβόλια Moderna ή Pfizer, τα οποία είναι εμβόλια δύο δόσεων και χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA. Το εμβόλιο J&J χρησιμοποιεί τεχνολογία αδενοϊού. Ο FDA είπε ότι άτομα 18 ετών και άνω που θέλουν να λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο επειδή διαφορετικά δεν θα λάμβαναν εμβόλιο κορωνοϊού, μπορούν επίσης να το κάνουν».  

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν στη δήλωση ότι πήραν την απόφαση να περιορίσουν το εμβόλιο της J&J αφού επανεξέτασαν τα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή θρόμβων αίματος που μπορεί να εμφανιστούν εντός δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό. Δήλωσαν πάντως ξανά ότι τα «γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου» εξακολουθούν να υπερτερούν επί του παρόντος των αρνητικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments