Αρχική Videos O FDA άναψε για πρώτη φορά “πράσινο φως” για το εργαστηριακό κρέας

O FDA άναψε για πρώτη φορά “πράσινο φως” για το εργαστηριακό κρέας

0
Food safety concept

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο έλαβε για πρώτη φορά τη σφραγίδα έγκρισης ασφαλείας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Η απόφαση θεωρεί το κοτόπουλο που καλλιεργείται στο εργαστήριο από την εταιρεία  Upside Foods  ασφαλές για κατανάλωση, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς πώληση. Ο FDA ανακοίνωσε την Τετάρτη «αξιολόγησε τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν στον οργανισμό και δεν έχει περαιτέρω ερωτήσεις προς το παρόν σχετικά με το συμπέρασμα ασφάλειας της εταιρείας».

Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία καλλιέργειας ζωικών κυττάρων για να πάρει ζωντανά κύτταρα από κοτόπουλα και αναπτύσσει αυτά τα κύτταρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον για να παρασκευάσει τροφή αντί να χρησιμοποιεί παραδοσιακές πρακτικές σφαγείων.

“Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στα τραπέζια σας καθώς η Upside Foods γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λαμβάνει το πράσινο φως. Αυτό σημαίνει ότι ο FDA έχει αξιολογήσει τη διαδικασία παραγωγής μας και αποδέχεται το συμπέρασμά μας ότι το καλλιεργημένο κοτόπουλο μας είναι ασφαλές για κατανάλωση”, δήλωσε η εταιρεία.

Σημειώνεται πάντως ότι εξακολουθούν να απαιτούνται βασικές εγκρίσεις πριν δοθεί στην κατανάλωση, κυρίως από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα χρειαστεί επιχορήγηση επιθεώρησης από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Υπηρεσία Επιθεώρησης (USDA-FSIS) για το εργοστάσιο παραγωγής », είπε ο FDA.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments