Αρχική Videos O Elon Musk εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΗΠΑ θα χρεωκοπήσουν!

O Elon Musk εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΗΠΑ θα χρεωκοπήσουν!

0

Την βεβαιότητα του ότι οι ΗΠΑ κάποια στιγμή θα φθάσουν στην χρεοκοπία λόγω του χρέους τους, εξέφρασε ο επιχειρηματίας Elon Musk. «Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα πότε, όχι εάν, χρεοκοπήσουμε», έγραψε στο Twitter.

Ο σχολιασμός του έγινε πάνω σε ένα video που κυκλοφόρησε και το οποίο ασκούσε κριτικής στους Ρεπουμπλικάνους για την άρνησή τους να εγκρίνουν υψηλότερο ανώτατο όριο δημόσιου χρέους. Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε πρόσφατα το Κογκρέσο να αυξήσει το ανώτατο όριο που έχει πλέον οριστεί στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τώρα τη Βουλή, είναι παραδοσιακά δύσπιστοι σχετικά με το να επιτρέψουν μεγαλύτερο χρέος και πιέζουν για μείωση των κρατικών δαπανών. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε νωρίτερα ότι η υπηρεσία θα χρειαστεί να λάβει «έκτακτα μέτρα» για να αποτρέψει μια χρεοκοπία αφού το έθνος φτάσει στο ανώτατο όριο του χρέους του. Η αξιωματούχος είπε ότι τα μέτρα θα επιτρέψουν την πληρωμή των λογαριασμών μέχρι τον Ιούνιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα νομοσχέδιο στα τέλη του 2021 για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία. Η Yellen είπε τότε ότι το νομοσχέδιο απέτρεψε την έλλειψη κεφαλαίων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments