Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 “Ο Διαγόρας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!”

“Ο Διαγόρας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!”

0
Dodekanisos

Τον δικό του απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε κάνει μέσα από επιστολή του ο Μάκης Σιδηροπουλος. Αναλυτικα:

«Μόνο μπράβο!!! Έχω την ηθική υποχρέωση, όπως έκανα και πέρσι, να ενημερώσω για να γνωρίζει ο κόσμος…  Πρώτα από όλα, ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική ποδοσφαιρική χρονιά. Από την πρώτη στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα… Έπρεπε μετά την αναδιάρθρωση που έγινε να δημιουργήσουμε καινούργιο μετοχολόγιο, με μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο, μεγαλύτερη εγγυητική επιταγή, που για μένα προσωπικά είχε σκοπό μόνο να δημιουργήσει πρόβλημα στις ομάδες και στους ανθρώπους που βάζουν τα λεφτά.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος, να υπάρχει τόσο μεγάλη εγγυητική επιταγή. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας μπόρεσε και το ξεπέρασε και συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα.  Το επόμενο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά από αυτήν την αναδιάρθρωση ήταν, ότι ενώ είχαν ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες που έπρεπε να γίνουν όλες οι ενέργειες από τις ομάδες για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αυτές δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Η αρχική απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν 12 με 19 Σεπτεμβρίου, μετά στα μέσα Οκτωβρίου, ήμασταν έτοιμοι στις 7 Νοεμβρίου και την τελευταία στιγμή αναβάλλεται η πρεμιέρα για να συμμετάσχουν και άλλες ομάδες με αποφάσεις Δικαστηρίων. Αυτά, δυστυχώς, γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

Φανταστείτε, λοιπόν, η ομάδας μας, όπως και άλλες ομάδες, είχε αρχίσει την προετοιμασία της στις 20 Ιουλίου και το πρωτάθλημα ξεκίνησε μετά από 4 μήνες σχεδόν!!! Ο τελικός αριθμός των ομάδων 34, από τις οποίες οι 4 ομάδες να είναι οι  Β´ ομάδες των ομάδων της super league 1, που πουθενά στον κόσμο δεν έγινε αυτό, με το να τις βάλουν σε ένα πρωτάθλημα που ήδη είναι αδικημένο και ταλαιπωρημένο. Ομάδες, οι οποίες δεν προβιβάζονται, ούτε υποβιβάζονται και συμμετέχουν κανονικά στα έσοδα. Αν ήθελαν να συμμετέχουν Β´ομάδες από την super league 1, έπρεπε να ξεκινήσουν από πιο χαμηλές κατηγορίες όπως γίνονται στα περισσότερα πρωταθλήματα και όχι με το «έτσι θέλω», να τις τοποθετήσουν στο πρωτάθλημα αυτό για να εξυπηρετήσουν κάποιους. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα μας είναι το πιο αδικημένο πρωτάθλημα και το ταλαιπωρούν κάθε χρόνο.

Πήραμε υποσχέσεις από τον Υπουργό, που δεν τηρήθηκαν ποτέ και θέλω να δηλώσω εδώ, πως εάν δεν υπήρχαν αυτοί που διοικούν στη Διοργανώτρια της super league 2  το πρωτάθλημα αυτό δεν θα γινόταν ποτέ! Το πρωτάθλημα άρχισε και τελείωσε με δικές τους ενέργειες. Ένα πρωτάθλημα που τα μόνα έσοδα που έχει λάβει κάθε ομάδα μέχρι αυτήν την στιγμή είναι 60.000€ και οι υποσχέσεις που πήραμε ήταν…τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπου αυτό στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο, και τα χρήματα από το Κράτος, που δεν τα πήρε η ομάδα μας ποτέ. Το λάθος που κάναμε ήταν πως τους εμπιστευτήκαμε. Και θα έρθει κάποιος άλλος Υπουργός, που θα θέλει να κάνει μια δική του αναδιάρθρωση και να δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα.

Όπως οι περισσότερες ομάδες, έτσι λοιπόν, κι εμείς ξεκινήσαμε με προβλήματα. Προβλήματα που κάθε μέρα που περνούσε, μεγάλωναν… Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ξεκινήσει μια φημολογία γύρω από την ομάδα, για την πώληση της. Όλο αυτό, να ξέρετε, μόνο κακό έκανε. Συζητήσεις, επί συζητήσεων για να είχαμε να λέμε. Και είχε δημιουργηθεί μια αναστάτωση δίχως λόγο. Μερίδιο ευθύνης έχω και εγώ, γιατί το επέτρεψα. Όταν ένα πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες συζητήσεις για την πώληση μιας ομάδας, είναι μεγάλο λάθος γιατί μόνο κακό κάνουν.

Αγωνιστικά, τότε χάσαμε το δρόμο μας, χάσαμε την ταυτότητα μας, αλλάξαμε προπονητή. Θέλω να σταθώ σε αυτό το σημείο και να ευχαριστήσω τον κύριο Θεοδοσιάδη για την  προσφορά του στην ομάδα του Διαγόρα. Αυτούς τους 17-18 μήνες που ήμασταν μαζί,  έβαλε τις βάσεις για μια ομάδα με οργάνωση, μια ομάδα με πειθαρχία, μια ομάδα με ταυτότητα, που όπου και αν πήγαινε ο αντίπαλος την σεβόταν. Ήταν Κύριος σε όλα του. Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ένα ban που προέκυψε από την FIFA. Έχει να κάνει με τα τροφεία που ζητάει μια ομάδα από την Βραζιλία για τον ποδοσφαιριστή μας MIRANDA. Η ομάδα μας ξέρουμε ότι πρέπει να την ενισχύσουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε. Παίρνουμε την απόφαση μαζί με τους ποδοσφαιριστές να διαχειριστούμε την κατάσταση και να πάμε μέχρι τέλους όπως είμαστε. Παίζοντας σε 4 μήνες με 18 ποδοσφαιριστές περισσότερα από 20 ματς.

Τα προβλήματα τεράστια…  Κυρίως τα οικονομικά… Βρίσκαμε λύσεις, με προσωπικές ενέργειες.  Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να τερματίσουμε, να μην διαλυθούμε. Ήμασταν πολύ κοντά στη διάλυση τον Δεκέμβριο με την φημολογία για την πώληση της ομάδας. Όλο το τεχνικό επιτελείο μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους που ήταν κάθε μέρα στα αποδυτήρια, ήμασταν μια οικογένεια. Πραγματική οικογένεια και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας! Τους παρακαλούσα όλους να μη διαλυθούμε, να μπορέσουμε να τερματίσουμε. Τους έλεγα να μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι, γιατί μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε και τελικά τα καταφέραμε! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, μπήκαν μπροστά! Βάλανε πλάτη και το απέδειξαν με πράξεις μέσα κι έξω από το γήπεδο. Αυτοί κάνανε το χρέος τους και με το παραπάνω.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα στην super league 2. Η ομάδα μας, όπως και πολλές άλλες ομάδες, έχουν δημιουργήσει κάποια χρέη που από αύριο πρέπει να τα κοιτάξουμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα άμεσα, γιατί πάλι όλο αυτό θα το βρούμε μπροστά μας. Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που στη διάρκεια της χρονιάς βοήθησαν την ομάδα. Πρώτα απ΄ όλους, τον κύριο Χρυσοχοΐδη που για μια ακόμα χρόνια μας φιλοξένησε και όποτε του ζητήθηκε κάτι ήταν δίπλα μας. Αποδεικνύει πως είναι πραγματικός Διαγορίτης. Την κυρία Βενετία, με την οποία εδώ και δύο χρόνια έχουμε άριστη συνεργασία με το Πρακτορείο της και πολλές φορές μας εξυπηρέτησε και οικονομικά. Τον κύριο Κασάπη, που για μια ακόμα χρόνια μας έδωσε αυτοκίνητα για να εξυπηρετήσουμε κάποιους ανθρώπους από την ομάδα.

Τον προσωπικό μου φίλο Γιάννη Χαντζημανώλη, για την οικονομική του βοήθεια στη διάρκεια της χρονιάς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Δήμο Ρόδου, για την βοήθεια του με την παραχώρηση του γηπέδου. Τον κύριο Κολιάδη, που όποτε του ζητήσαμε κάτι μας το έκανε άμεσα.  Την ΕΠΣ Δωδεκανήσου και τον Πρόεδρο αυτής, κύριο Διακοφώτη για την εξυπηρέτηση στα γήπεδα της. Για μια ομάδα σαν το Διαγόρα, με την ιστορία που έχει αυτός ο σύλλογος, είναι πολύ λίγοι αυτούς που ευχαρίστησα. Αφήστε την κριτική λοιπόν εκ του ασφαλούς και ενωθείτε.  Η πόρτα του Διαγόρα είναι ανοιχτή! Όποιος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος. Με πράξεις…

Όχι Μόνο λόγια…
Θέλω να ζητήσω συγνώμη όσους στενοχώρησα και αυτοί είναι πολλοί… Κάποιες φορές πρέπει να εκτιμάτε σωστά την κατάσταση, πριν πείτε ή κάνετε οτιδήποτε. Σας το λέω συμβουλευτικά, να μην την ξαναπατήσετε. Στο σημείο αυτό θέλω αναφερθώ σε δυο κυρίους. Στον κύριο Πάτση και στον κύριο Σουλελέ. Είναι πολύ μάγκες και θέλω να τους ευχαριστήσω.  Γιώργο και Θανάση, ξέρω ότι στη διάρκεια της  χρονιάς υπήρχε μια απόσταση, αλλά δεν ήταν εσκεμμένη. Ο καθένας μας είχε τα προσωπικά του προβλήματα που τα γνωρίζαμε. Να είστε σίγουροι, πως δεν θα καταφέρναμε τίποτα, χωρίς εσάς. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον μεγάλο χορηγό της ομάδας κύριο Γιαννακόπουλο, που όσες φορές του ζητήθηκε κάτι, ενέργησε άμεσα!

Σε θέλουμε δίπλα μας, γιατί ένας επιχειρηματίας σαν εσένα μπορεί να αλλάξει επίπεδο μια ομάδα, έναν σύλλογο σαν το Διαγόρα. Σε θέλουμε δίπλα μας και σε ευχαριστούμε!!! Πρέπει να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ταυτόχρονα το τεχνικό επιτελείο που ανέλαβε. Τον κύριο Προβίδα και τον κύριο Στοΐλα. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ανέλαβαν μια ομάδα και κατάφεραν να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαν συγκεκριμένο ρόστερ και έπρεπε να βρουν λύσεις και τα πήγαν περίφημα. Τον κύριο Γιάγκου, που είναι πολυτέλεια για την ομάδα του Διαγόρα και προσωπικά, πιστεύω πως αυτό το παιδί δεν έχει ταβάνι. Τον προπονητή τερματοφυλάκων Μουστάκα και τον Πολιά,  που βοήθησαν την ομάδα όποτε τους χρειάστηκε, αφιλοκερδώς. Τον γενικό αρχηγό της ομάδας μας ΣΕΡΤΖΙΝΙΟ, που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο, στη θέση του. Τον  φυσιοθεραπευτή μας Θαρρενό, που σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα σε συνεργασία με τον γυμναστή μας είχαμε τους λιγότερους τραυματισμούς, που θα μπορούσε να έχει ομάδα με τόσο μικρό ρόστερ, πράγμα που φανερώνει ποσό καλή δουλειά και συνεργασία υπήρχε.

Τον εργάτη μας φροντιστή Γεωργάκη, που έτρεχε ασταμάτητα όλη την χρονιά και τα είχε όλα έτοιμα. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κωνσταντίνα Γεωργαλλή, για την στήριξη της όλη την χρόνια και όχι μόνο και νομίζω, ότι κάποιες φορές αδικεί τον εαυτό της. Είναι πολύτιμη για μια ΠΑΕ. Τον φίλο μου, τον Γιώργο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που και αυτός όλη την χρόνια ήταν δίπλα μας, δίπλα στην Ντίνα και σε συνεργασία με τον λογιστή μας κύριο Ράδη, καταφέραμε και τερματίσαμε την χρόνια. Τους ευχαριστώ και τους τρεις! Ένα τεράστιο ευχαριστώ και στο νομικό μας σύμβουλο κ. Αργύρη Λίβα! Κορυφή στο είδος του! Τεράστιο κεφάλαιο για την ΠΑΕ μας, τεράστιο κεφάλαιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Αργύρη, ειλικρινά, σε ευχαριστούμε για όλα!

Όλοι οι παραπάνω έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Διαγόρα!

Και τώρα, ήρθε η ώρα να αποθεώσω όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Αυτό που καταφέρατε, θα το καταλάβετε μετά από κάποια χρόνια. Έχετε γράψει ιστορία…

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θέλω να σας πω, να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία και να κοιτάτε μπροστά. Αυτό που σας λέω πάντα. Να είστε αγαπημένοι!!!

Δεν έχω ξεχάσει τα παιδιά της «θύρας 6». Σας ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα μας μέχρι το τέλος. Το «Φέρτε μου μια μάγισσα…», θα ακουστεί ξανά στην superleague 2. Η ομάδα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον. Αυτός ο σύλλογος που λέγεται Διαγόρας είναι πάνω από όλους και από όλα!!!

Όσο για μένα στην αποτίμηση που κάνω, είναι πως αυτά τα δυο χρόνια υπηρέτησα την ομάδα και την κράτησα όσο πιο ψηλά μπορούσα. Πάντα κοιτούσα το καλό της ομάδας και μόνο. Ποτέ μου δεν κοίταξα το προσωπικό μου όφελος. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Αυτοί που ήταν δίπλα μου το γνωρίζουν καλά. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αν θα συνεχίσω ή αν θα φύγω…

Κάποιοι όμως μην κάνετε όνειρα και σχέδια, γιατί ο Θεός είναι από πάνω και βλέπει! Γελάει μαζί σας !!!

Επίσης, κάτι τελευταίο για να το γνωρίζετε…

Εμένα η περιουσία μου είναι οι φίλοι μου!!! 

Αξία ανεκτίμητη!!!

Όταν δεν έχεις φίλους, όσα χρήματα και να έχεις, όλες οι πόρτες θα είναι κλειστές και θα ζεις μέσα στην μιζέρια. Ζήστε, λοιπόν, εσείς στη μιζέρια σας και αφήστε με να χαρώ με τους φίλους μου!!!”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments