Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ο Διαγόρας τίμησε τους ομογενείς!

Ο Διαγόρας τίμησε τους ομογενείς!

1
diagoras oukranoi1
Dodekanisos

Μια πανέμορφη και σημαδιακή εκδήλωση για την ιστορία του Διαγόρα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου, στο περιθώριο της πρεμιέρας της Α’ Κατηγορίας (στο παιχνίδι με τον Κλεόβουλο Λίνδου). Ο «γηραιός», φιλοξένησε περίπου 200 ομογενείς, από την ανατολική Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης. Οι ομογενείς φάνηκαν ότι χάρηκαν αυτή την όμορφη εκδήλωση, ιδίως τα παιδιά τους που βρέθηκαν στο γήπεδο βγάζοντας φωτογραφίες στην αρχή του αγώνα αγκαλιά με τις δύο ομάδες. Το news12 είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κάποιους από τους ανθρώπους που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διοργάνωση αυτής της σπουδαίας και αξιομνημόνευτης εκδήλωσης. Ο λόγος για τον προϊστάμενο του τμήματος φιλοξενίας της γενικής γραμματείας απόδημου Ελληνισμού, Ρουμελιώτη Πρόδρομο, τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, τον πρόεδρο του Διαγόρα , κ. Κώστα Στεφανίδη και την κα. Φωτεινή Μουτάφη από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. Νόστος. Όλοι τους είπαν πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα και για την εκδήλωση και για τους ομογενείς.

moutafi oukranoiΗ Φωτεινή Μουτάφη
Η Μουτάφη Φωτείνη από την Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο. νόστος, μίλησε στο news12 για τη δράση του Διαγόρα με την φιλοξενία 200 ομογενών από την Ουκρανία. Αναλυτικά:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς άρχοντες για τη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε ένα γκρουπ ομογενών , από την ανατολική Ουκρανία. Σύνολο 194 ατόμων μεταξύ των οποίων είναι και 44 παιδιά που βρίσκονται εδώ. Μέχρι στιγμής η συνεργασία μας με όλους είναι άψογη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διαγόρα , που πήρε την πρωτοβουλία να μας κάνει αυτήν την πρόσκληση και ανταποκριθήκαμε όλοι. Το πρόγραμμα αυτό που υλοποιούμε την συγκεκριμένη στιγμή, είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται από κοινού, από το υπουργείο εξωτερικών την ελληνική γραμματεία απόδημου Ελληνισμού και την Εταιρεία Κοινωνικής Στήριξης Παλιννοστούντων ομογενών Νόστος. Ήρθαμε 24 του Αυγούστου και θα είμαστε εδώ μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ,όλους του παράγοντες του νησιού που μας έχουν βοηθήσει για να είναι η διαμονή μας όσο πιο ευχάριστη γίνεται»
-Ένα μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους ανθρώπους , που περνάνε όλες αυτές τις δυσκολίες.
«Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι έχουν πάρα πολύ μεγάλη δύναμη μέσα τους. Αγαπάνε πάρα πολύ την Ελλάδα. Ακόμα και αν οι συνθήκες της ζωής τους είναι πάρα πολύ δύσκολες και ζούνε πράγματα που αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να τα διανοηθούμε, φροντίζουν να περνάνε όσο πιο καλά γίνεται όλο το διάστημα που είναι εδώ. Και έχουν ευχαριστηθεί πάρα πολύ που και το υπουργείο και ο νόστος ,που πήραν την πρωτοβουλία να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτή την περίοδο».

diakofotis oukranoiΟ Παναγιώτης Διακοφώτης
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο υπουργείο ,αλλά και στην ομάδα του Διαγόρα , γιατί τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο ενώνει. Πιστεύω ότι είναι μια καλή πρωτοβουλία που θα δώσει χαρά αλλά θα δώσει και ένα μήνυμα στον Ελληνισμό , ότι το ποδόσφαιρο ενώνει».
-Είναι κάτι που η ΕΠΣΔ θα προσπαθήσει να το στηρίξει…
«Εμείς είμαστε παρών σε όλες αυτές τις δράσεις, ότι και αν χρειαστεί. Θα στηρίξουμε οποιοδήποτε σωματείο να κάνει τέτοιες ενέργειες».
-Ένα σύντομο σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα θα θέλαμε να κάνετε…
«Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, γιατί η οικονομική κρίση και η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα θα δυσκολέψει πάρα πολύ τα σωματεία. Όμως, είμαι πεπεισμένος ότι θα ολοκληρώσουμε για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα και εύχομαι στην καλύτερη ομάδα να βγει πρωταθλήτρια. Πιστεύω ότι ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου, του χρόνου θα αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική».

Ο Πρόδρομος Ρουμελιώτης
«Είμαι ο Ρουμελιώτης Πρόδρομος, προϊστάμενος του τμήματος φιλοξενίας της γενικής γραμματείας αποδήμου. Στην οποία αυτήν την στιγμή , είναι επικεφαλή ο συντοπίτης σας κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος συνέλαβε τα μέγιστα και είναι ο πρωτεργάτης αυτού του προγράμματος φιλοξενίας, άρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Γ.Σ Διαγόρας για τη δυνατότητα που προσέφερε στους 200 φιλοξενούμενους ομογενείς από την Ουκρανία, να έρθουν εδώ μαζί με τα παιδιά τους και να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, με την ευκαιρία της έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος. Το υπουργείο εξωτερικών παρά τη δύσκολη οικονομική κρίση που περνά η χώρα, προσέφερε φιλοξενία σε 200 ομογενείς από την Ουκρανία, δίνοντάς τους την δυνατότητα να φιλοξενηθούν στο νησί και να ξεφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη και την εμπόλεμη κατάσταση και να ζήσουν 20 μέρες ήρεμα, απολαμβάνοντας τα μπάνια και τη ζωή στη Ρόδο. Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Διαγόρα και , τον πρόεδρο , τον κ. Μαρκακιού κτλ. Οι οποίοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, δίνοντας χαρά στα παιδιά των ομογενών μας».

Ο Κώστας Στεφανίδης
-Ποιο είναι το σκεπτικό του Διαγόρα γι’ αυτή την εκδήλωση κ. Στεφανίδη;
«Όπως ξέρετε ο Διαγόρας έχει μια μεγάλη ιστορία. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του Διαγόρα. Τη συγκεκριμένη στιγμή , βρέθηκε κατά κάποιο τρόπο να φιλοξενεί και αυτός τους ομογενείς μας από την Ουκρανία. Νομίζω ότι ήταν και είναι ένα ιστορικό χρέος του Διαγόρα».
-Οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα κομμάτι στην πλούσια και σπουδαία ιστορία του Διαγόρα αυτή η εκδήλωση;
«Βεβαίως, είναι ένα κομμάτι που ο Διαγόρας μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες, θα μπορέσει να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον. Άλλωστε, ο Διαγόρας ξέρετε ότι ιδρύθηκε για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων , για την ένωση με την Ελλάδα και την ιστορική συνέχεια της Ελλάδα. Άρα, είναι από τα σημαντικά κομμάτια της ιστορίας του Διαγόρα, που πρέπει να συνεχίσει να τα επιτελεί».

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Γαβαλάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trelos6
trelos6
8 years ago

μπραβο στην διοικηση….ο λινδιακος παλι σας κολαει να γυρισει?χα χα χα