Αρχική Videos Ο DeSantis υπέγραψε το νόμο της θανατικής ποινής για τους παιδεραστές

Ο DeSantis υπέγραψε το νόμο της θανατικής ποινής για τους παιδεραστές

0

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε το νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει την θανατική ποινή σε όσους διαπράττουν σεξουαλική επίθεση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
«Στη Φλόριντα, πιστεύουμε ότι είναι σωστό το χειρότερο από τα βαριά εγκλήματα να αξίζουν τη χειρότερη από τις βαριές τιμωρίες. Εμείς , υπερασπιζόμαστε την προστασία των παιδιών. Δυστυχώς, στην κοινωνία μας, έχουμε πολύ ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράττονται κατά παιδιών κάτω των 12 ετών. Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων είναι συχνά κατά συρροή παραβάτες», είπε μεταξύ άλλων ο 44χρονος κυβερνήτης.

Ο ίδιος εξέφρασε και τη δυσφορία του για το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, λέγοντας τα εξής: «Θα πάω μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να ακυρώσω δικαστικά προηγούμενα που έχουν άδικα θωρακίσει τους βιαστές παιδιών από τη θανατική ποινή. Η απόφαση αρνήθηκε στα θύματα και στους αγαπημένους τους την ευκαιρία να επιδιώξουν την τελική δικαιοσύνη εναντίον αυτών των πιο αποτρόπαιων εγκλημάτων».

Η υπογραφή του για τα σχέδια της θανατικής ποινής έρχεται μετά την ψήφιση του νόμου νωρίτερα αυτό το μήνα από περιφερειακούς νομοθέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της πολιτείας Sunshine. Ο νόμος λέει ότι οι  κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να λάβουν θανατικές ποινές με βάση τις συστάσεις τουλάχιστον οκτώ από τους 12 ενόρκους.  Οι δικαστές θα έχουν τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλουν τη θανατική ποινή ή να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους σε ισόβια κάθειρξη.  Εάν λιγότεροι από οκτώ ένορκοι προτείνουν το θάνατο, οι κατηγορούμενοι θα τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments