Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ O Δανός Λούις Μπέντιξεν κέρδισε τον ποδηλατικό γύρο της Ρόδου

O Δανός Λούις Μπέντιξεν κέρδισε τον ποδηλατικό γύρο της Ρόδου

0
Dodekanisos

O Δανός Λούις Μπέντιξεν της Team Coop είναι ο νικητής του φετινού Διεθνούς Ποδηλατικού «Γύρου Ρόδου», που ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή) και ήταν τετραήμερος, με συνολική απόσταση 446 χιλιομέτρων!

Ο Μπέντιξεν, που είχε κερδίσει τα πρώτα δύο ετάπ, ήρθε τέταρτος στο τελευταίο ετάπ, όμως, βαθμολογικά δεν επηρεάστηκε από κάποιον άλλον συνδιεκδικητή του τίτλου. Ο συνολικός του χρόνος ήταν 11 ώρες 09 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος της «γενικής», τερμάτισε ο Γερμανός Λούκας Μίλερ της Team Vorarlberg και τρίτος, ο Γάλλος Αλέξις Γκουερίν, επίσης της Team Vorarlberg.

-Καλύτερος Έλληνας στο «Γύρο Ρόδου» ήταν ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας. Τερμάτισε 22ος στην γενική κατάταξη.

 ΣΤΟ 3ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΑΠ

Στο 3ο και τελευταίο ετάπ του αγώνα, συνολικής απόστασης 150,2χλμ. στη διαδρομή: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου- Νέα Μαρίνα Ρόδου- Φαληράκι-Κολύμπια-Αρχάγγελος-Χαράκι-Μαλώνα-Πλατάνια-Ελεούσα-Αρχίπολη-Ψίνθος-Πεταλούδες-Δαματριά-Μαριτσά-Πεταλούδες-Δαματριά-Μαριτσά-Δαματριά-Μαριτσά-Δαματριά-Μαριτσά (τερματισμός), νικητής ήταν ο Γερμανός Μίκα Χέμινγκ τηςATT Investments, με χρόνο 3 ώρες, 49 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Δανός Κάσπερ Άντερσεν της Hagens Berman Axeon  και τρίτος, ο Ιταλός ποδηλάτης Ανδρέα Περόν της Team Novo Nordisk.

-Πρώτος Έλληνας στο 3ο ετάπ ήταν ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας, που τερμάτισε 31ος.

 ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Τις απονομές έκαναν, oΠρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαριτσών κ. Γιώργος Παπαδημήτρης, ο πρόεδρος του ΠΟΡ «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης,  ο Διευθυντής των αγώνων κ. Γιώργος Λεβεντάκης, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας ΕΚΟ Χατζημανώλης και εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου. Την κορδέλα στην εκκίνηση, έκοψε ο Διοικητής της Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργος Στέργου.

 ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής γιορτής «Rhodes International Events 2022» ήταν, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas». Συνδιοργανωτές ήταν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ υποστηρικτής ήταν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).

 ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΤΑΝ:

AEGEAN AIRLINERS, H HOTELS, GIA GIAMAS, IVISKOS και XATZHMANOLHS EKO

-Οι εκδηλώσεις τέλεσαν υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments