Αρχική Στήλες Απόψεις Ο Χριστός προτιμούσε τον σπόρο, από την ανθοδέσμη

Ο Χριστός προτιμούσε τον σπόρο, από την ανθοδέσμη

0
Dodekanisos

Του Τάσου Βογιατζόγλου 

Ο Ιησούς
ηρθε στον κόσμο, για να πετύχει ένα θετικό σκοπό και τον κατάφερε. Μέσα σε τρία χρόνια εκπαίδευσε δώδεκα αγράμματους ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους επηρέασαν τον κόσμο, ώστε ο χρόνος να καταγράφεται πλέον ως, προ (π.Χ) και μετά (π.Χ), την παρουσία του, επί της γης.
  Ο Χριστός σαν ηγέτης, εύκολα επικοινωνούσε και παρακινούσε τους ανθρώπους, ήταν ο κορυφαίος και ευγενεστερος  ηγέτης.
   Εμείς οι απλοί άνθρωποι, μικροί καθημερινοί ηγέτες, στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια και στον αθλητισμό ,που θέλουμε να πετύχουμε αλλά και να μας περιμένει και μια θέση στον παράδεισο, μπορεί να τα καταφέρουμε. Αρκεί να ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς του Ιησού προς τους μαθητές του. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά.
   Περνούσε πολύ χρόνο μαζι τους, γνώριζε την ανάγκη για συντροφικότητα, που έχει ο ανθρωπος.¨Θα είμαι πάντα μαζι σάς ,τους έλεγε ,όταν έφευγε, Αλλά για σκεφθείτε και πόσα κοινά γεύματα, με κρασί και γέλιο και τραγούδι είχαν μαζι
   Τους έδινε οράματα, μεγαλύτερα από αυτά που μπορούσαν να σκεφθούν. Άλλωστε η γραφή αναφέρει, ¨όπου δεν υπάρχει όραμα, οι άνθρωποι αφανίζονται¨
   Τους είχε εμπιστοσύνη, αν και μάλωναν συνεχώς μεταξύ τους, για τη θέση που θα καταλάβαιναν στην Βασιλεία, ενώ πολλές φορές δεν καταλάβαιναν, τα κυρηγματα του. Ήξερε ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, όταν εχουν να κάνουν με κάποιον που τους εμπιστεύεται απόλυτα.
   Τους συγχωρούσε , ακόμα και τον Πέτρο, που τον αρνηθηκε τρεις φορές. Είναι το απόλυτο σύμβολο της ικανότητας να συγχωρεις
   Αποτελούσε το παράδειγμα, με τις πράξεις του. Χρησιμοποίησε τον χιτώνα για να σκουπίσει τα ποδιά των μαθητών του και όταν αυτοί εξεπλάγησαν και διαμαρτυρηθήκαν ,τους είπε σας έδωσα το παράδειγμα για να κάνετε και εσείς το ίδιο όπως έκανα και εγώ
  Επαινούσε δημοσίως και κατά ιδίαν, διαρκώς τους μαθητές του λέγοντας ¨Μπράβο καλά τα καταφέρατε¨
   Είχε πάντα ευχάριστη διάθεση, αγαπούσε τις γιορτές, ένα από τα πρώτα του θαύματα ήτανε, να μετατρέψει το νερό σε κρασί, γελούσε και τραγουδούσε μαζι τους.
  Αυτά είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα ¨διοίκησης του Θεανθρώπου. Αν είσαι λοιπόν ένας μικρός καθημερινός ηγέτης (πολιτικός, παράγοντας, γονέας ,προπονητής, προϊστάμενος, αξιωματικός κ.α) και θες να πετύχεις τον στόχο σου, που εξαρτάται από άλλους, μάθε τη ζωή του Χριστού.
  Όμως βασικά πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι. Δεν μπορείς να γίνεις καλός ηγέτης αν πρώτα απ όλα, δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου. Ο Ιησούς ήξερε ποιος ήταν και ποια η αποστολή του. Γι αυτό και έλεγε πάντα «ΕΓΩ ΕΙΜΙ»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments