Αρχική Αθλητικά νέα Ο Charles de Ketelaere είναι ο ανερχόμενος Kevin De Bruyne

Ο Charles de Ketelaere είναι ο ανερχόμενος Kevin De Bruyne

0
BRUGGE, BELGIUM - MAY 16 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League Champions' Play-Off match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 16, 2021 in Brugge, Belgium, 16/05/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
Dodekanisos

Σε λίγες ώρες η Κλαμπ Μπριζ αναμένεται να υποδεχθεί στο «Jan Breydel Stadium» την περσινή φιναλίστ του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι. Σε μία σπουδαία αναμέτρηση, καθώς η Μπριζ μόνο σάκος του μποξ δεν είναι μέχρι στιγμής στον όμιλο (1-1-0) ο Kevin De Bruyne θα αγωνιστεί κόντρα στον συμπατριώτη του Charles de Ketelaere. Έναν ανερχόμενο νεαρό «versatile» (πολύπλευρο) ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο διάδοχος του De Bruyne. 

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την ήττα 1-2 της Εθνικής Βελγίου κόντρα στην Εθνική Ιταλίας στον -ας πούμε- μικρό τελικό του Nations League. Το Βέλγιο απογοήτευσε για πολλοστή φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Παρόλα αυτά η αναμέτρηση ήταν συμβολικής σημασίας για ένα 20χρονο ανερχόμενο ταλέντο. Ο Charles de Ketelaere σημείωσε το πρώτο γκολ του σε ανδρικό επίπεδο με το εθνόσημο του Βελγίου. Έπειτα από μία υποδειγματική κάθετη πάσα του Kevin De Bruyne.

Ο «King Charles», όπως είναι ήδη γνωστός στην πατρίδα του, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον De Bruyne το απόγευμα της Τρίτης (19/10, 19.45). Η Κλαμπ Μπριζ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τον Α’ όμιλο του Champions League. Φυσικά τα βλέμματα έχουν συγκεντρωθεί στον «King Charles». 

Γέννημα-θρέμμα Κλαμπ Μπριζ

Ο Charles de Ketelaere γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2001 στο Μπριζ του Βελγίου. Το όνομα ίσως δεν θυμίζει κάτι στους περισσότερους. Αλλά οι ενδείξεις δείχνουν πως θα απασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο κοντινό μέλλον.

Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπριζ και άμεσα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Πρώτα όμως είχε παρατήσει το τένις, στα courts του οποίου και είχε διαπρέψει. 

Πριν από δύο χρόνια συστήθηκε για πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο του Βελγίου, καθώς είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 σε ματς για το κύπελλο Βελγίου. Στις 22 Οκτωβρίου προέβη στην παρθενική του εμφάνιση σε επίπεδο Champions League στην εντός έδρας ήττα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (0-5). Ενώ ντεμπούτο με την Εθνική Βελγίου είχε κάνει τον Νοέμβριο του 2020 σε αναμέτρηση με αντίπαλο την Εθνική Ελβετίας.

Από «πρίγκιπας» αναβαθμίστηκε σε «βασιλιάς»

Ο «Prince Charles» (πρίγκιπας), όπως τον αποκαλούσαν τότε, αναβαθμίστηκε γρήγορα σε «King» (βασιλιάς). Τον Δεκέμβρη του 2020, η Μπριζ είχε νικήσει την Ζενίτ με 3-0 στην πέμπτη αγωνιστική του ΣΤ’ ομίλου του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν de Ketelaere, καθώς είχε ένα γκολ και μία ασίστ. Λίγο είχε λείψει να είχε αποκλείσει μόνος του την Λάτσιο και να είχε «υπογράψει» την πρόκριση της ομάδας του. Αλλά τότε το δοκάρι του είχε στερήσει το χατ-τρικ και είχε παραμείνει το 2-2 στο «Olimpico»…

Τότε ήταν που οι φίλαθλοι της Μπριζ έγραψαν το όνομά του με γκράφιτι σε έναν τοίχο κοντά στο σπίτι του. Το οποίο απέχει μόλις 500μ. από το στάδιο «Jan Breydel», έδρα της Μπριζ.

Έχει αγωνιστεί σχεδόν παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Ο Charles de Ketelaere, όσο περίεργο και αν ακουστεί δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη θέση στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να παίξει παντού! Από αριστερός μπακ, έως μπακ-χαφ, χαφ και εξτρέμ! Μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός μέσος ή δεκάρι. Όσο σπάνιο κι αν φαντάζει, ο 20χρονος Διεθνής (U16, U17, U19, U21 και στην πρώτη ομάδα της Εθνικής Βελγίου) είναι εξίσου αποτελεσματικός στα δημιουργικά και ανασταλτικά του καθήκοντα. Παρουσιάζει ξεχωριστή ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως, έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Βελγίου που κέρδισε το βραβείο «ταλέντο της Χρονιάς». Το οποίο καθιερώθηκε το 1998 για πολλά υποσχόμενους νέους αθλητές, ακολουθώντας τα βήματα του Romelu Lukaku της Τσέλσι, του Divock Origi της Λίβερπουλ. Όπως και τις τενίστριας Kim Clijsters (έχει κατακτήσει τέσσερα τουρνουά Grand Slam). 

«Πολύ ντροπαλός για τις selfies»

Η επιτυχία όμως δεν άλλαξε την προσωπικότητά του. Ο νεαρός εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του. Θέλει να έχει μία φυσιολογική ζωή. Ενώ είναι τόσο ντροπαλός που σταμάτησε να πηγαίνει στον τοπικό φούρνο επειδή του ζητούσαν συνέχεια να βγάλουν selfies μαζί του. 

Στα ενδιαφέροντά του, ο Ketelaere αρέσκεται στο να παρακολουθεί αγώνες darts (βελάκια). Όσον αφορά τις σπουδές τους, παρακολουθεί μαθήματα νομικής. Ωστόσο έπρεπε να αφήσει στην άκρη το πανεπιστήμιο, καθώς η καριέρα του έγινε πολύ απαιτητική. 

Έχει συμβόλαιο με την Κλαμπ Μπριζ ως το 2024 και η χρηματιστηριακή του αξία ξεπερνά ήδη τα 25 εκατ. ευρώ! Με 98 επαγγελματικές συμμετοχές, δύο τίτλους πρωταθλήματος Βελγίου και ένα Σούπερ Καπ ήδη στη φαρέτρα του, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για ξεχωριστή περίπτωση.

Την τρέχουσα σεζόν έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ και έχει δώσει τρεις ασίστ σε 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ενώ είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Παρί για το Champions League τον περασμένο μήνα. Στο ματς -ναι- που είχε κάνει ντεμπούτο και ο Λιονέλ Μέσι για τους «πρωτευουσιάνους». Ενώ στην νίκη της Μπριζ κόντρα στη Λειψία (2-1) είχε μοιράσει δύο ασίστ. 

Είναι τελικά ο νέος Kevin De Bruyne;

Το στυλ του De Ketelaere θυμίζει De Bruyne. Είναι έξυπνος και έχει μεγάλη διορατικότητα μέσα στο γήπεδο. Η ντρίμπλα του είναι παρόμοια με αυτή του De Bruyne.

Στην Μπριζ πάντως κάνουν λόγο για ένα ανερχόμενο ταλέντο, με τρομερή ποιότητα και απίστευτη τεχνική κατάρτιση. Το οποίο θα φτάσει στην κορυφή και ίσως πάρει την θέση του De Bruyne στην Εθνική ομάδα. Όταν ο «άσσος» της Μάντσεστερ Σίτι αποχωρήσει. 

Πριν από όλα αυτά όμως, ετοιμάζεται να δώσει ακόμα μία μεγάλη παράσταση μπροστά στο ένθερμο κοινό της Μπριζ. Μην ξεχνάμε πως η Βελγική ομάδα είναι πάνω από τους «πολίτες» στην βαθμολογία του ομίλου…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments