Αρχική Videos O CDC μειώνει τη διάρκεια της καραντίνας σε όσους νοσούν

O CDC μειώνει τη διάρκεια της καραντίνας σε όσους νοσούν

0
Dodekanisos

Το Aμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μείωσε τις οδηγίες του σχετικά με την καραντίνα για όσους έχουν μολυνθεί με Covid-19 από 10 ημέρες σε πέντε, λέγοντας ότι ο ιός συνήθως μεταδίδεται νωρίς στην πορεία της νόσου.

Η αλλαγή προέρχεται από τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η μετάδοση του Covid-19 συμβαίνει συνήθως σε σύντομο χρονικό διάστημα από μία έως δύο ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων έως δύο έως τρεις ημέρες μετά, δήλωσε τη Δευτέρα το CDC. Ο οργανισμός συνέστησε στα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό να απομονωθούν για πέντε ημέρες και, όταν βγαίνουν από την καραντίνα, να φορούν μάσκα για πέντε ημέρες για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης άλλων ανθρώπων.

Ομοίως, το CDC μείωσε στο μισό τη συνιστώμενη περίοδο καραντίνας για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς που εκτίθενται στον Covid-19 σε πέντε ημέρες. Για όσους δεν μπορούν να απομονωθούν, το CDC συνέστησε να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται γύρω από άλλους για 10 ημέρες μετά την έκθεση. Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν για τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν περάσει περισσότερο από έξι μήνες από το δεύτερο εμβόλιο και δεν έχουν λάβει ακόμη αναμνηστικό εμβόλιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments