Αρχική Επικαιρότητα Ο CDC δεν αλλάζει τον ορισμό του “πλήρως εμβολιασμένου”

Ο CDC δεν αλλάζει τον ορισμό του “πλήρως εμβολιασμένου”

0
Dodekanisos

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ορισμός του «πλήρως εμβολιασμένου» δεν θα αλλάξει όταν κυκλοφορήσουν ενισχυτικές λήψεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο εγγύς μέλλον. Επί του παρόντος, το CDC και άλλοι ομοσπονδιακοί οργανισμοί υγείας έχουν ορίσει έναν ως πλήρως εμβολιασμένο εάν έχει λάβει δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech, δύο δόσεις του εμβολίου Moderna ή έναν εμβολιασμό Johnson & Johnson.

Στο Ισραήλ, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι άτομα που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer μετά από έξι μήνες δεν θα υπολογίζονται ως πλήρως εμβολιασμένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «διαβατήριο εμβολίου» που χρησιμοποιείται για εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους χώρους.

Όταν ρωτήθηκε αν το CDC θα αλλάξει τον ορισμό του, η Walensky είπε ότι «δεν αλλάζουμε τον ορισμό τώρα του πλήρως εμβολιασμένου». Καθώς ο οργανισμός συγκεντρώνει περισσότερη «εμπειρία με την τρίτη λήψη μας και έχει περισσότερους ανθρώπους που προτείνονται για να κάνουν τη λήψη, τότε το CDC μπορεί να αλλάξει τις οδηγίες του σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις» πρόσθεσε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της ενημέρωσης προς την ομάδα αντιμετώπισης του νέου ιού του Λευκού Οίκου.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων. Εάν το CDC και άλλες υπηρεσίες υγείας αλλάξουν την πολιτική τους σχετικά με το ποιος μπορεί να θεωρηθεί πλήρως εμβολιασμένος, ο κανόνας θα επηρεάσει δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Πριν από αρκετές εβδομάδες, το Ισραήλ, το οποίο έχει έναν από τους πιο εμβολιασμένους πληθυσμούς στον κόσμο, όρισε ημερομηνία λήξης για το «διαβατήριο εμβολίων». Τώρα, μια ενισχυτική δόση που έγινε εντός έξι μηνών από τη δεύτερη, παρατείνει την ισχύ του διαβατηρίου κατά έξι μήνες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments