Αρχική Videos “Ο Borrell μετατρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε …πολεμική μηχανή!”

“Ο Borrell μετατρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε …πολεμική μηχανή!”

0

«Ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell μετατρέπει την ένωση σε πολεμική μηχανή και στερεί από τα κράτη την ευκαιρία να χτίσουν τις δικές τους πολιτικές», γράφει η Exxpress. «Πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία , τα εθνικά κράτη ήταν υπεύθυνα για την παραγγελία και την προμήθεια όπλων. Τώρα αυτό το έργο έχει αναλάβει οι Βρυξέλλες υπό την ηγεσία του επικεφαλής διπλωμάτη Borrell.

Αυτό είναι παράνομο», αναφέρει σε άρθρο του ο νομικός και Καθηγητής Δημοσίων Οικονομικών Markus Kerber. Υπενθυμίζει ότι οι Βρυξέλλες προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης – σήμερα αυτή η βοήθεια υπολογίζεται σε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό επιβεβαιώνει τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοεί το δικαίωμα των κρατών μελών στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική, αναφέρει το άρθρο.

«Από νομικής άποψης, η άμυνα και η εξωτερική πολιτική είναι αποκλειστικό ζήτημα των εθνών-κρατών. Μόνο η κυβέρνηση μιας χώρας μπορεί να αποφασίσει πόσα όπλα θα προμηθεύσει και στην πλευρά της σύγκρουσης, η οποία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΕ. Ο Μπορέλ έβαλε τέλος σε αυτό. Τώρα η ΕΕ παραγγέλνει, οι χώρες προμηθεύουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κέρμπερ. Παράλληλα, θεωρεί εξαιρετικά αμφίβολη την προσέγγιση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αφού η Ρωσία έχει πλέον κάθε δικαίωμα να δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μέρος της σύγκρουσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments