Αρχική Videos Ο Blinken ζητάει από τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως της Ρωσία

Ο Blinken ζητάει από τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως της Ρωσία

0

 

«Να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία» κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Μετά την σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, που κατηγορείται για κατασκοπία, ο Μπλίνκεν είπε τα εξής:
«Η υψηλότερη προτεραιότητα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Επαναλαμβάνουμε τις ισχυρές προειδοποιήσεις μας για τον κίνδυνο που απειλεί τους πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία ή ταξιδεύουν στη Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως, όπως ορίζεται με ταξιδιωτικές συστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, το τμήμα του βρίσκεται σε επαφή με εκπροσώπους της WSJ για την κατάσταση με τη σύλληψη του Αμερικανού ρεπόρτερ. «Όποτε κρατείται πολίτης των ΗΠΑ στο εξωτερικό, ζητάμε αμέσως προξενική πρόσβαση και προσπαθούμε να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη», είπε ο Μπλίνκεν.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γκέρσκοβιτς, ανταποκριτής του γραφείου της WSJ στη Μόσχα, συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της αμερικανικής κυβέρνησης. Η εφημερίδα αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του Γκέρσκοβιτς και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του. Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , είπε ότι οι δραστηριότητες του Γκέρσκοβιτς στο Αικατερίνμπουργκ «δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments