Αρχική Videos Ο Bill Gates έχει άποψη για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τη...

Ο Bill Gates έχει άποψη για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τη βλέπει με καλό μάτι (vid)

0
Dodekanisos

«Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη είναι καλή μακροπρόθεσμα» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο CNBC ο Bill Gates. Και αυτό διότι όπως εξήγησε «θα αναγκάσει τελικά την ήπειρο να αγκαλιάσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι το κοινό « είναι λίγο αισιόδοξο για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να γίνει η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές», παραδεχόμενος την ανάγκη να βρεθούν « μη ρωσικές πηγές υδρογονανθράκων». Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις αγορές να κινηθούν από μόνες τους προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – χρειάζεται ένα σχέδιο για να επιταχυνθεί η διαδικασία».

Περιγράφοντας το σχέδιό του, είπε ότι «οι νέες τεχνολογίες για την παραγωγή καθαρής ενέργειας θα πρέπει να εφευρεθούν και να κλιμακωθούν με δίκαιο τρόπο μεταξύ των χωρών. Θα είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες χρηματοδοτώντας βιομηχανίες όπως η «επιστήμη των καλλιεργειών», τόνισε. Στις συγκεκριμένες βιομηχανίες είναι γνωστό ότι έχει επενδύσει και ο ίδιος. Η ΕΕ συμφώνησε πρόσφατα να μειώσει τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% αυτόν τον χειμώνα «προκειμένου να προετοιμαστεί για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments