Αρχική Videos O Biden υπογράφει άμεσα το τέλος της υποχρέωσης εμβολιασμού στο στρατό

O Biden υπογράφει άμεσα το τέλος της υποχρέωσης εμβολιασμού στο στρατό

0

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει αυτή την εβδομάδα τον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας Άμυνας (NDAA) ύψους 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρόλο που το μέτρο τερματίζει την εντολή του αμερικανικού στρατού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Θα το υπογράψει αργότερα αυτή την εβδομάδα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ στους δημοσιογράφους. Ο Λευκός Οίκος είχε κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί βέτο λόγω της συμπερίληψης στο σχετικό νομοσχέδιο του αναγκαστικού τερματισμού του εμβολιασμού στο στρατό, κάτι που ο πρόεδρος αντιτάχθηκε.

«Το νομοσχέδιο έχει κάποιες διατάξεις που υποστηρίζουμε και κάποιες όχι», είπε η Ζαν-Πιερ. «Σαφώς, ο πρόεδρος ήταν αντίθετος στην αναστολή της εντολής εμβολίου, αλλά είδαμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αποφάσισαν ότι προτιμούν να πολεμήσουν ενάντια στην υγεία και την ευημερία των στρατευμάτων παρά να τα προστατεύσουν».
Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που ο Biden θα υπογράψει, τότε θα πρέπει εντός τριάντα ημερών να τερματιστεί η σχετική εντολή που αφορά στον εμβολιασμό. Ο εκπρόσωπος Adam Smith (D-Wash.), πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι η εντολή είχε νόημα όταν επιβλήθηκε, αλλά δεν έχει νόημα τώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments