Αρχική Αθλητικά νέα Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε τον Chris Coleman

Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε τον Chris Coleman

0
Dodekanisos

Στο πρόσωπο του έμπειρου Chris Coleman εναποθέτει τις ελπίδες του ο Ατρόμητος, ούτως ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Super League. O 51χρονος Ουαλός προπονητής συμφώνησε με τον σύλλογο του Περιστερίου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ενώ υπάρχει οψιόν ανανέωσης και την επόμενη.

Η πρώτη θητεία του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ

Πρόκειται για μία αρκετά γνωστή φυσιογνωμία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Για όσους δεν θυμούνται, ο Ουαλός τεχνικός είχε προσληφθεί από την Λάρισα στις 26 Μαΐου 2011. Όμως περίπου οκτώ μήνες αργότερα (8 Ιανουαρίου 2012) είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες των Ελληνικών ΜΜΕ, το τότε συμβόλαιο του Coleman με τους «βυσσινί» είχε φτάσει μαζί με τα μπόνους στις 300.000. Από την ΑΕΛ είχε αποχωρήσει αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Σε 12 επίσημες αναμετρήσεις είχε ρεκόρ έξι νικών, πέντε ισοπαλιών και μόλις μίας ήττας στην τότε Football League (Β’ κατηγορία).

Πηγή φωτογραφίας: aelole.gr

Μάλιστα αίσθηση είχε προκαλέσει στο «Θεσσαλία ΤV» η δήλωση του για την εμπειρία του από το Ελληνικό ποδόσφαιρο στους πρώτους μήνες που βρισκόταν στην ΑΕΛ. «Αν γράψω ένα βιβλίο για την ζωή μου θα έχει ένα κεφάλαιο, περίπου 8 σελίδες για όσα έζησα πριν την Λάρισα και το υπόλοιπο για τους τέσσερις μήνες στη Λάρισα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Το κεφάλαιο Εθνική Ουαλίας και η αυτοκτονία που τον συγκλόνισε

(Getty)

Λίγες μέρες αργότερα της αποχώρησής του από την Ελλάδα, ανέλαβε την Εθνική Ουαλίας. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Το ξεκίνημα για τον Ουαλό ήταν «καταστροφικό». Με πέντε ήττες στα πρώτα του πέντε παιχνίδια είχε αναδειχθεί στον πρώτο προπονητή στην ιστορία της Εθνικής Ουαλίας που κατάφερε το συγκεκριμένο αρνητικό ρεκόρ. Όμως η πίστη στο πρόσωπό του τελικά απέδωσε καρπούς στο EURO 2016. Όχι μόνο κατόρθωσε να προκριθούν οι «δράκοι» σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το μακρινό 1958. Αλλά η πορεία τους είχε σταματήσει στα ημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. 

Όλα αυτά -θα μπορούσε κάποιος να πει- ότι τα κατάφεραν στην μνήμη του αδικοχαμένου Gary Speed. Στις 27 Νοεμβρίου του 2011, ο Ουαλός τότε εν ενεργεία προπονητής της Eθνικής Ουαλίας είχε βάλει τέλος στην ζωή του. Εκείνο το γεγονός είχε σκορπίσει θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ενώ ο Coleman είχε δει τότε τον επί μία δεκαετία συμπαίκτη του στην Εθνική να «φεύγει» από την ζωή τόσο απρόσμενα. 

Η επεισοδιακή θητεία στην Σάντερλαντ και το ντοκιμαντέρ για το Netflix

Τον Νοέμβριο του 2017 ο Coleman αποχωρεί από την Εθνική με προορισμό την Σάντερλαντ, η οποία τότε αγωνιζόταν στην Championship. Μάλιστα εκείνο τον καιρό οι «μαυρόγατες» όντας σίγουρες ότι θα επιστρέψουν στην Premier League, ετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ «Sunderland Till I Die» για το Netflix. Ωστόσο αντί για την άνοδο, «γεύτηκαν» το πικρό ποτήρι ενός ακόμα υποβιβασμού με προορισμό την League One. Από τις χαρακτηριστικές στιγμές της θητείας του στην Σάντερλαντ παραμένει ο… διάλογος που είχε με έναν απογοητευμένο φίλαθλο.

Φίλος της Σάντερλαντ προς τον Ουαλό: «Πώς αισθάνεσαι;»
Coleman: «Αισθάνομαι υπεύθυνος».
Φίλος της Σάντερλαντ: «Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, φίλε».
Coleman: «ΟΚ. Μάλλον δεν με ξέρεις πολύ καλά».
Φίλος της Σάντερλαντ: «Μαλ@κίες. Γ…..ο α…..ι».
Coleman: «Με αποκαλείς α…..ι; Είμαι παντρεμένος και έχω αποκτήσει έξι παιδιά».

Ο Coleman απολύθηκε τον Απρίλιο, αμέσως μετά την πώληση της Σάντερλαντ. 

Το αποτυχημένο πέρασμα από την Κίνα

Μετά τη Σάντερλαντ, η επόμενη και τελευταία μέχρι πρότινος δουλειά του ήταν στην Κίνα. Το καλοκαίρι του 2018 είχε αναλάβει τη Hebei China Fortune. Ωστόσο μετά από 11 μήνες και κάποια αρνητικά αποτελέσματα είχε αποχωρήσει. Μάλιστα οι φίλαθλοι είχαν σηκώσει και πανό εναντίον του με το μήνυμα: «Γεια σας κύριε Coleman, σας παρακαλώ γυρίστε σπίτι! Απολύεστε! Η μητέρα σας, σας περιμένει στο σπίτι για φαγητό»!

Αντί επιλόγου

Μεταξύ άλλων για το πέρασμά του από την Ελλάδα, ο 51χρονος τεχνικός είχε πει: «Συνήθως χρειάζεσαι πέντε με έξι παιχνίδι σε αυτή τη χώρα. Αλλά δύο ή τρεις ήττες εκεί και είναι… καληνύχτα». Κατά την δική μου εκτίμηση ακόμη και αν ο Coleman δεν καταφέρει να σώσει την χρονιά για τον Ατρόμητο, θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα να μην συνεχίσει στην ομάδα. Ακόμα και στην Super League 2.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments