Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Ο αθλητικός τουρισμός θα μπει σε σωστές βάσεις”

“Ο αθλητικός τουρισμός θα μπει σε σωστές βάσεις”

0
Dodekanisos

Ο αθλητικός τουρισμός και το πώς μπορεί να πάρει σάρκα και οστά -στη σωστή του βάση- και στο νησί της Ρόδου είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη. Το γεγονός ότι στην ουσία η Ρόδος, παρά το ότι είναι ένας σημαντικός ταξιδιωτικός τουρισμός για εκατομμύρια επισκεπτών απ’ όλο τον πλανήτη, δεν έχει εκμεταλλευτεί στην σωστή βάση το τόσο σημαντικό κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, είναι οπωσδήποτε κάτι που προκαλεί προβληματισμό και απαιτεί άμεσες λύσεις.

Ο κ. Καρίκης και το επιτελείο του έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθεί από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών.

Μεγάλος στόχος είναι η προσέλκυση αθλητών και ομάδων στο νησί μας προκειμένου να κάνουν εδώ, είτε την προετοιμασία τους ενόψει μεγάλων διοργανώσεων, είτε απλά ορισμένες από τις προπονήσεις του προγράμματος τους. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν απαιτούνται «βαριές αθλητικές υποδομές» με την έννοια που ίσως το αντιλαμβάνονται ορισμένοι αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι υφιστάμενες με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Η Ρόδος δεν χρειάζεται να έχει για παράδειγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη συλλόγων να έρθουν εδώ για τις προπονήσεις τους αλλά μπορεί να το πράξει και στα ήδη υπάρχοντα γήπεδα στα οποία αρκούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις (μέσω ειδικών προγραμμάτων ) και βελτιώσεις προκειμένου να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Είναι κάτι με το οποίο η Ρόδος ρεαλιστικά δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά, με εξαίρεση ίσως την περίοδο των Island Games το 2007 όπου το νησί μας απέκτησε σημαντικές εγκαταστάσεις.  Άλλωστε για τις προπονήσεις και  την προετοιμασία απαιτούνται βοηθητικές εγκαταστάσεις που να έχουν αποδυτήρια και χώρους ενδυνάμωσης. Από εκεί και πέρα η διαμονή και η διατροφή των αθλητών, των αθλητριών και των συνοδών τους καλύπτεται πολύ εύκολα από τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που διαθέτει το νησί μας.

Η παράταξη «Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα», έχει συγκεκριμένο πλάνο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει την επαφή με τις εκατοντάδες Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών και μη αθλημάτων κυρίως της Ευρώπης και άρα στους χιλιάδες συλλόγους και στα εκατομμύρια των αθλητών. Είναι ένας από τους τρόπους  μέσω των οποίων θα γίνει και η κατάλληλη προώθηση και διαφήμιση. Είναι πραγματικά κρίμα, το νησί μας να μην έχει εκμεταλλευτεί σοβαρά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν όλο το χρόνο αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για ξένες χώρες να αναπτύξουν μια σημαντική δραστηριότητα στον τομέα αυτό.

Η πρόσκληση θα περιλαμβάνει ειδικούς όρους προσέλκυσης στο νησί μας των αθλητών και των Συλλόγων .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments