Αρχική Αθλητικά νέα Ο Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του

Ο Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του [pic]

0
Πηγή: eurosport.com
Dodekanisos

Ο Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε πως «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, βάζοντας τέλος μετά από 21 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας. 

Η απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο

Ο Άριεν Ρόμπεν είχε αποσυρθεί το 2019. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι του 2020 επανήλθε για λογαριασμό της Γκρόνινγκεν. Πρόκειται για τον σύλλογο που άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα του. Ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί τον ανέκοψαν με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για επτά μήνες. 

Η επιστροφή του στην ενεργό δράση

Ο Ρόμπεν επέστρεψε τον Απρίλιο του 2021 από τον τραυματισμό του. Έπαιξε σε επτά ματς με την Γκρόνινγκεν χωρίς γκολ, αλλά μοιράζοντας δύο ασίστ. Με σημερινή ανακοίνωσή του στα social media έκανε γνωστό το δεύτερο αντίο του στο ποδόσφαιρο. Το οποίο μάλλον είναι και οριστικό για τον 37χρονο Άριεν Ρόμπεν.

Θυμίζουμε πως στην μεγάλη ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του, ο Άριεν Ρόμπεν αγωνίστηκε σε Γκρόνινγκεν, Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Συνολικά σε 614 συμμετοχές πέτυχε 209 γκολ. Επίσης με την Εθνική Ολλανδίας μέτρησε 96 συμμετοχές και 37 γκολ.

Τρώω, πίνω, κοιμάμαι, ξυπνάω, κόβω προς τα μέσα

Αξίζει να σημειωθεί πως χαρακτηριστική κίνηση του Ρόμπεν ήταν να κόβει προς τα μέσα και να σουτάρει δυνατά με το αριστερό πόδι του. Μία κίνηση που όλοι ήξεραν την κατάληξή της, αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν. 

Μεταξύ άλλων ο Ρόμπεν αναδείχθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας με την PSV, στην Αγγλία εις διπλούν με την Τσέλσι, ενώ κέρδισε και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με την Ρεάλ. Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν. Στα δέκα χρόνια που αγωνίστηκε με την Μπάγερν πανηγύρισε οκτώ πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, πέντε σούπερ καπ, το Champions League και το σούπερ καπ Ευρώπης το 2013.

«Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου, Αποφάσισα να σταματήσω την ενεργή ποδοσφαιρική μου καριέρα. Μια πολύ δύσκολη επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για όλη τη συγκινητική υποστήριξη! Με εκτίμηση, Άριεν», έγραψε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments