Αρχική Αθλητικά νέα Ο απόλυτος ξεπεσμός του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο απόλυτος ξεπεσμός του Ελληνικού ποδοσφαίρου

0
Dodekanisos

Άρης και ΑΕΚ «έβγαλαν» στην κυριολεξία τα μάτια τους, καθώς κατάφεραν να αποκλειστούν από Αστάνα και Βελέζ αντίστοιχα! 

Αρχικά η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Βελέζ Μόσταρ στο «ΟΑΚΑ» στη ρεβάνς του δευτέρου προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Η «Ένωση» έπρεπε να ανατρέψει το 2-1 της Βοσνίας. Τα κατάφερε καθώς κέρδισε δια πυρός και σιδήρου με 1-0 (Μάνταλος στο 98′) στην κανονική διάρκεια. Ωστόσο έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της στην Ευρώπη, αφού έχασε 3-2 στα πέναλτι, με τον Αραούχο να αστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι της «Ένωσης».

Όσο για τον Άρη; Το πάλεψε όσο δεν πήγαινε κόντρα στην Αστάνα. Έπρεπε να ανατρέψει το 2-0 του Καζακστάν και τα κατάφερε. Μάνος και Σάσα οδήγησαν το ματς στην παράταση, για να δεχθεί γκολ «μαχαιριά» από τον Μπίτρι στο 120+1′ και να αποκλειστεί. 

Αλήθεια πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Εδώ μπορεί να γίνει συζήτηση για βαρέλι δίχως πάτο. Τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ κατόρθωσαν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να μείνουν εκτός Ευρώπης από Ιούλιο μήνα! Και μάλιστα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League! Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια των Αστάνα και Βελέζ Μόσταρ. Είπαμε για πολλούς, αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι και παραμένουν «χωριά». Παρόλα αυτά αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο. 

Όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει με το βαρύ και ασήκωτο 7-0 από την Γιουβέντους, όλοι επιζητούσαν να κλείσουν τα σύνορα. Τώρα όμως που ο Ολυμπιακός παλεύει μόνος του, τα σύνορα δεν πρέπει να κλείσουν; Κατά την δική μου εκτίμηση όχι δεν πρέπει. Διότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μας αξίζει…

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων πατώντας ΕΔΩ

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments