Αρχική Videos «Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών αντίκειται στις αξίες του αθλητισμού!»

«Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών αντίκειται στις αξίες του αθλητισμού!»

0

«Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε παγκόσμιες διοργανώσεις και δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις λόγω της εθνικότητάς τους», δήλωσε ο Γάλλος αθλητής, θρύλος του διάθλου Μάρτιν Φουρκάντ.
«Ο αποκλεισμός αυτών των αθλητών από τους αγώνες λόγω του διαβατηρίου ή της εθνικότητάς τους συνιστά διάκριση και αντίκειται στις βασικές αξίες του αθλητισμού», τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε.

Η ΔΟΕ λέει τώρα ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες πρέπει να επιτρέπουν στους Ρώσους και τους Λευκορώσους να αγωνίζονται, αλλά μόνο ως ουδέτεροι και σε μεμονωμένα αγωνίσματα. Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην Ουκρανία και σε ορισμένους από τους συμμάχους της.

Ο Φουρκάντ, ο οποίος αποσύρθηκε το 2020 και επί του παρόντος προεδρεύει της Επιτροπής Αθλητών της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, τόνισε ότι η θέση του δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως υποστήριξη προς τη ρωσική κυβέρνηση. Ο 13 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε ότι όταν αγωνιζόταν, δεν εκπροσωπούσε τις πολιτικές του έθνους του.
«Είναι σημαντικό να δείξουμε στον Ρώσο λαό ότι αθλητές από τη χώρα τους και αθλητές από όλο τον κόσμο μπορούν να υπερβούν την πολιτική και την προπαγάνδα και να ανταγωνιστούν σε δίκαιο και ίσο αγωνιστικό χώρο», προέτρεψε ο 34χρονος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments