Αρχική Εκτός συνόρων Ο άνθρωπος που «ενώνει» Βελέζ Μόσταρ και ΑΕΚ

Ο άνθρωπος που «ενώνει» Βελέζ Μόσταρ και ΑΕΚ

0
Dodekanisos

Η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Βελέζ Μόσταρ από την Βοσνία στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ωστόσο μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει ένας άνθρωπος που αποτέλεσε «θρύλος» τους. 

Είναι αυτά τα λεγόμενα παιχνίδια της ζωής που επιφυλάσσει η μοίρα. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Χερμπ Καέν είχε πει κάποτε «τείνω να ζω στο παρελθόν επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου είναι εκεί». Ποιος είναι ο άνθρωπος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με Βελέζ Μόσταρ και ΑΕΚ; Πρόκειται για τον γνωστό σε όλους μας Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με κάρτα διαρκείας της Βελέζ το 2017. Πηγή: Velez Mostar Facebook

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1948 στο Μόσταρ της σημερινής Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Ο 72χρονος προπονητής αγωνίστηκε για δύο συλλόγους σε όλη την καριέρα του. Ο ένας ήταν η Βελέζ του Μόσταρ και ο άλλος η ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς άρχισε την καριέρα του από την Βελέζ. Από το 1966 μέχρι το 1977 μέτρησε πάνω από 400 συμμετοχές με την ομάδα της πατρίδας του. Ενώ σημείωσε 170 γκολ. Το 1977 ήταν που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «δικέφαλου». Έμεινε μέχρι το 1981 και όλοι γνωρίζουμε την πορεία του στην «Ένωση». Στην συνέχεια επέστρεψε στην Βελέζ, έκλεισε την καριέρα του και ανέλαβε προπονητής. 

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον καιρό που ήταν προπονητής της ΑΕΚ. Πηγή: sport-retro

Ο Μπάγεβιτς μπορεί να ήρθε σε ευθεία ρήξη μετέπειτα με την ΑΕΚ λόγω της απόφασής του να προπονήσει τον Ολυμπιακό. Όμως αυτό δεν αναιρεί πως είναι άρρηκτα συνδεμένος με τις δύο ομάδες. Πως τα φέρνει η ζωή κάποιες φορές…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments