Αρχική Επικαιρότητα Ο κύριος Αποστόλης με όπλο ένα κλαδί έσωσε το σπίτι του

Ο κύριος Αποστόλης με όπλο ένα κλαδί έσωσε το σπίτι του [pic & vid]

0
Φωτογραφία: tlife.gr
Dodekanisos

Πολλοί κάτοικοι αναμετρήθηκαν με τις φλόγες, για να σώσουν τις περιουσίες τους. Αρκετοί πάλεψαν με μανία ακόμα και όταν φαινόταν ότι η μάχη θα χαθεί. Ο κύριος Αποστόλης πάλεψε στο Πευκί και οι εικόνες γέμισαν όλους μας με αγωνία αλλά και θαυμασμό.

Τον φωνάζουν Αποστόλη αλλά το όνομα του είναι Άστρι με καταγωγή από την Αλβανία και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Όταν είδε την φωτιά να εισέρχεται στο Πευκί πήδηξε τον φράχτη με αυτοθυσία και με ένα κλαδί ρίχτηκε πάνω της. Φορούσε παντόφλες, βερμούδα, μπλούζα, καπέλο στο κεφάλι και είχε για όπλο ένα κλαδί. Το βίντεο με τον κύριο Αποστόλη κάνει τον γύρο της Ελλάδας στο διαδίκτυο. 

Το OPEN βρήκε τον κ. Αποστόλη και ο ίδιος μίλησε για την απόφαση να αναμετρηθεί με τις φλόγες κρατώντας μόνο ένα κλαδί. 

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1991 τότε που άνοιξαν τα σύνορα εκεί στα Γρεβενά βρήκα έναν μπάρμπα. Μου λέει ‘πως σε λένε εσένα;’ και του απαντάω ‘Άστρι’. Τότε εκείνος μου λέει ΄Αστέρι ή κάτι άλλο… Μου αρέσει το Αποστόλης’. Και έτσι μου έμεινε το Αποστόλης», ανέφερε αρχικά.

«Ένιωθα πως καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία μας, ένιωθα σαν την πατρίδα μου αφού είμαι 29 χρόνια εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτό τον τόπο», τόνισε.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments